Så galt kan det gå

Fotgjengeren som blir påkjørt i fotgjengerfeltet er bare begynnelsen i denne ubehagelige videoen fra Los Angeles.

<B>HER GÅR DET GALT:</B> Påkjørsel i en fotgjengerovergang er ille nok. Deretter tar det helt av. Foto: Fra YouTube
HER GÅR DET GALT: Påkjørsel i en fotgjengerovergang er ille nok. Deretter tar det helt av. Foto: Fra YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske myndigheter skjerpet nylig reglene for vikeplikt, først og fremst for å gi enda bedre beskyttelse til myke trafikanter som syklister og fotgjengere. Skjerpelsene kom etter en høringsrunde, og demonstrerer nok en gang hvem som tross alt er den svakeste parten i trafikkbildet.

Men av og til går det helt galt i begge retninger, som når en ung dame blir påkjørt av en personbil i en fotgjengerovergang i Los Angeles. Episoden ble filmet av en tilskuer til et angivelig ulovlig drifting-stevne som ble arrangert i nærheten, og selv om påkjørselen er ubehagelig å se på, er det som skjer i etterkant minst like ubehagelig.

Det er nettstedet Carscoops.com som har fått tak i videoen, som blant annet viser at kvinnen som kjørte på fotgjengeren får bilen ramponert av noen svært aggressive tilskuere. To personer hopper blant annet hardt på frontruten, så hardt at den knuser, noe som gjør at kvinnen i bilen forsøker å rygge unna de aggressive personene.

Etter hvert som flere personer samler seg rundt bilen får kvinnen sannsynligvis panikk, gir full gass, og raser gjennom fotgjengerfeltet på ny. Hun kjører først på rødt lys, før hun treffer en annen bil på vei ut av folkemengden, før hun til slutt stikker av fra åstedet.

Hvis noen skal lage en manual over hvordan en ikke skal oppføre seg i trafikken, kan denne hendelsen godt være med. For det første må en vise aktsomhet ved passering av trafikklys og fotgjengeroverganger, for det andre må tilskuere som er vitne til slike ulykker åpenbart prioritere å ringe politiet framfor å ta saken i egne hender.

Du kan se videoen av hendelsen her: