S4 foreløpig toppmodell

Vi sier foreløpig siden vi regner med at denne A4-modellen også kommer i RS-utgave.

Publisert
Sist oppdatert
S4 foreløpig toppmodell
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I god Audi-tradisjon kommer antagelig ikke RS-varianten før dagens A4 står for fall. Slik har Audi gjort i årevis, antagelig for å skape blest om en døende modell. Det medfører at alle Audientusiaster som skal ha det råeste til stadighet kjører gamle biler.

V8

Uansett vil Audi S4 nå være utstyrt med V8-motor. Denne er godt brukt fra før, blant annet i Audi S6, og i S4 vil den yte 344 hestekrefter. Den forrige S4 var utstyrt med en V6-motor med to turboer. Denne hadde en ytelse på 265 hestekrefter. V8-motoren har et totalt sylindervolum på 4,2 liter, men mangler turbo. Likvel utvikler den et dreiemoment på 410 newtonmeter.

Bra ytelser

S4 foreløpig toppmodell

Dette burde gjøre at det knaker i seteryggen når du gir gass. Det gjør det antagelig også. 0-100 kilometer klarer den på 5,6 sekunder og 0-200 klarer den på 20,6. Dette er riktignok tall produsenten oppgir, men virkeligheten pleier ikke å være så langt unna.

Bilen vises på bilutstillingen i Paris i disse dager og vil være på plass i Norge januar neste år.

Spionartikkel om Audi S4 finner du her.

Relaterte artikler

  • Her finner du våre Audi-tester
  • Her finner du flere Audi-nyheter
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer