Marussia B2 Foto: Knut Moberg
Marussia B2 Foto: Knut MobergVis mer

Russerne kommer!

Blant overraskelsene på bilutstillingen i Frankfurt var disse russerne de mest iøynefallende.

Nikolai Fomenko er en russisk TV-personlighet og sanger i supergruppen Secret (som dere alle sikkert har hørt om). Mannen er allsidig og er i tillegg en habil racerkjører; han har deltatt både i Daytona og Le Mans og kjører i FIAs N-GT-kategori. Han har også presentert den russiske Top Gear-serien på TV.

B1 og B2

I Frankfurt stilte han med ikke mindre enn tre eksemplarer av sportsbilene han produserer under merket Marussia. Designen henter tydeligvis inspirasjon fra en rekke ulike superbiler, noe som til syvende og sist gir den et ganske egenartet utseende for begge modellenes vedkommende. Den mørkeblå bilen er den nyeste modellen, B2 mens de to andre er hybriden B1.

Bensin og strøm

Vi vet ikke så mye om de mekaniske bestanddelene, men modellen B1 skal altså være en hybrid hvor forbrenningsmotoren er en VQ-motor fra Nissan - en V6-motor med 3,5 liter slagvolum. Den yter minimum 240 hestekrefter. Det er også meningen å lansere en fullelektrisk versjon etterhvert. Fomenko sier han har bragt sin erfaring fra racerbanen til utvikling av sportsbilen som visstnok har en prislapp på rundt 600.000 kroner før avgifter.

Marussia har ambisjoner om å produsere opp mot 3.000 eksemplarer i året av sportsbilen. Det kan bli spennende å følge med på den videre utviklingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Knut Moberg
Marussia B2 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg