<strong>2.308 meter:</strong> Mauro Calo satte 19. juni verdensrekord i drifting med en Mercedes C63 AMG sedan. Foto: Youtube
2.308 meter: Mauro Calo satte 19. juni verdensrekord i drifting med en Mercedes C63 AMG sedan. Foto: Youtube Vis mer

Rundt og rundt i en Mercedes C63 AMG sedan

Her slås den gamle rekorden ned i støvlene.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedessjåfør Mauro Calo utførte søndag en ganske unik (be)drift på bilbanen Handling Circuit i Weybridge Surrey, Storbritannia.

I en Mercedes C63 AMG sedan kjørte han rundt og rundt med sladd, over en strekning på hele 2.308 meter.

Med dette satte Calo og Mercedes ny verdensrekord i drifting, og en ganske solid rekord var det også. Forrige Guinnessnoterte rekordlengde var 1.914 meter. Den rekorden ble satt i 2008 av Vaughn Gittin Jr.

Den nye Mercedesrekorden er foreløpig ikke lagt inn som godkjent rekord hos Guinness.

Se også den nye rundetidsrekorden på Ringen i Tyskland, satt av Renault Mégane R.S. Trophy.

Guinnessreglene

Hva defineres som drifting hos Guinness? Vi tar den engelske varianten for å ikke rote med presisjonsnivået i form av en dårlig oversettelse:

"Driving a car with rear slip angle that is greater to the front."

Guinnessrekord blir det altså om man klarer dette over en lengre avstand enn noen har blitt målt til å klare tidligere. Og å kjøre på denne måten krever sitt både av fører og ikke minst av dekkene. Det er gjerne på sistnevnte det til slutt stopper.

Les også: Fullstendig skakkjørt på japansk
Se også de ville bildene av arabisk drifting på to hjul

Ikke imponert

De som driver med det de mener er ordentlig drifting, Formula Drift, hevder dette er en langt mer komplisert øvelse enn den som defineres av Guinness.

Ifølge Autoblog sier Formula Drift-mesteren fra 2010 - og tidligere Guinness-rekordholder - Vaughn Gittin Jr, at det virkelig kompliserte er å kjøre i en ren driftlinje, altså uten å bryte svingretningen.

Se mer om Formula Drift her.

Men ikke prøv dette på veien


I Norge er det forholdsvis lav terskel for hva du kan foreta deg på offentlig vei. Bilister som støyer, sladder eller "burner" risikerer nærkontakt med ordensmakten. Vi har sett tilfeller der førere har fått flere tusen kroner i bot for å burne eller sladde med bilen. Vi har også sett tilfeller der førere har mistet førerkortet for en periode etter slik adferd på offentlig vei.

Les også: Dette koster sommersyndene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer