<B>IKKE UMULIG:</B> Det er ikke akkurat denne monstertrucken som gjør det "umulige", men en liknende modell. Sjekk videoen(e) under! Foto: Blue Turban Photo (http://www.flickr.com/photos/blueturbanphoto/)
IKKE UMULIG: Det er ikke akkurat denne monstertrucken som gjør det "umulige", men en liknende modell. Sjekk videoen(e) under! Foto: Blue Turban Photo (http://www.flickr.com/photos/blueturbanphoto/)Vis mer

Rundt og rundt for monstertruck

Baklengs salto har blitt virkelighet for den forvokste bilrasen. Sjekk videoene!

Monstertrucker er egentlig ikke biler. De er et liksomgenetisk underholdnings-eksperiment som hører hjemme i samme kategori som forvokste steroide-okser, bodybuildere og den enorme sofaen Kurt Olsson satt i da han intervjuet Patrik Sjöberg og spurte "hur bredt har ni hoppat?".

Selv om de er store, er det ikke dermed sagt at de er uovervinnelige. Jada, de kan hoppe over en rekke utrangerte biler foran titusenvis av mennesker, men kan de gjøre en baklengs salto?

Ja. De kan faktisk det.

Først mislykket - så vellykket

En amerikaner ved navn Travis Pastrana skal ifølge Autoblog ha forsøkt seg på et slikt stunt i fjor, uten å lykkes.

Under et stevne i USA forrige helg klarte derimot Pastranas kamerat, Cam McQueen, brasene. Vi antar det er et slags artistnavn.

På den første videoen under kan du se hoppet med egne øyne. Kvaliteten på videoen er like bra som kvaliteten på musikken under juleforestillingen til en førsteklasse, men poenget er tydelig nok: En bakoversalto av ganske enorme proporsjoner.

Ikke alene

Dette skal likevel ikke, som Autoblog påstår, være første gang noen klarer dette stuntet.

Under en langt mindre formell begivenhet i fjor ble akkurat samme øvelsen gjort i noe som ser ut som bakgården til en skraphandler. Imponerende er det uansett - sjekk ut den nederste videoen for et litt mer usivilisert, men likevel vanvittig stunt.