Roomster: Scout-utgave til våren

Høyere bakkeklaring og SUV-aktige designelementer skal lokke flere kjøpere til Skodas nyeste modell.

Roomster: Scout-utgave til våren

Roomster: Scout-utgave til våren

 1. Store Roomster Scout-bilder


Skoda Roomster, som nylig ble lansert her i landet, har åpenbart skapt begeistring blant mange av våre lesere. I hvert fall vant bilen vår uhøytidelige og alternative "Årets bil"-avstemning for et par uker siden. Roomster gjorde det forøvrig godt også i den offisielle Årets bil-kåringen, der den til slutt innkasserte fjerdeplassen.

Hvis vi skal tro Skoda virker det også som om salget går bra. Skoda melder i hvert fall at produksjonskapasiteten ved Roomster-fabrikken nå er oppgradert fra 15.000 til 20.000 eksemplarer.

Sort plast og skliplate

Roomster: Scout-utgave til våren


Deler av denne produksjonskapasiteten vil brukes til å produsere en spesialutgave av Roomster - Roomster Scout. Scout, som betyr speider på engelsk, vil få et røffere utseende enn den ordinære varianten. Blant annet vil bilens nedre del innehylles av sort plast. Den sorte plasten dekker både kanaler, støtfangere og nedre del av dørene og svinger også en tur oppom de fire hjulbuene. I tillegg vil bakparten prydes av en sølvfarvet skliplate.

Høyere bakkeklaring

Roomster: Scout-utgave til våren


Selv om utseendet tilsier firehjulsdrift, vil Roomster Scout forbli en forhjulstrekker. Dette i motsetning til storebror Octavia Scout, som får firehjulsdrift. Scout-utgaven av Roomster får imidlertid 41 millimeter høyere bakkeklaring enn den ordinære utgaven. I tillegg kommer egne 16-toms alufelger. Av en eller annen grunn er også radioantennen flyttet fra fremre til bakre del av taket.

Prisene foreløpig ikke klare

Det er foreløpig ikke sagt noe offisielt om interiøret, men vi regner med at dette vil være uforandret sammenlignet med vanlige Roomster-utgaver. Derfor trenger ikke pristillegget å bli spesielt stort. Skal vi tippe mellom 10.000 og 15.000 kroner?

Fire motoralternativer

Roomster: Scout-utgave til våren


Roomster starter i dag på 190.000 kroner. Men da må eieren nøye seg med en 1,2-liters bensinmotor. Roomster Scout blir ikke tilgjengelig med denne motoren, og hopper i stedet rett på 1,4-literen (80 hk). I tillegg kommer 1,6-liters bensinmotor (105 hk). Dette er den eneste motorvarianten som vil kunne leveres med automatgir. De to dieselmotorene har 1.4 TDI (70 hk) og 1.9 TDI (100 hk) leveres i likhet med bensin-1,4-literen med femtrinns manuell girkasse.

"På vårparten 2007"

Skoda Roomster Scout vil bli internasjonalt lansert i mars. Den norske importøren ønsker ikke å være så presis, men lover at bilen vil være på plass "på vårparten 2007" - i likhet med storebror Octavia Scout.

 • Store bilder finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • DinSide Motors "Årets bil"-avstemming
 • TEST: Skoda Roomster
 • Roomster-priser
 • Skoda Octavia Scout
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder