Roomster-priser og Joyster-moro

Skoda Roomster er straks klar i butikkene. Billigste utgave koster 184.000 kroner, rimeligste dieselutgave kommer på 210.000 kroner. Samtidig varsles det at Yeti settes i produksjon. Og at det frekke Joyster-konseptet skal fiske etter goodwill hos C-segmentpublikummet (les golf-klassen).

Slik ser Skoda Roomster ut. Fortsatt en spennende bil, men langt fra så spenstig som konseptutgaven (under) vi først ble lokket med. Rimelig og praktisk er nøkkelordene.
Slik ser Skoda Roomster ut. Fortsatt en spennende bil, men langt fra så spenstig som konseptutgaven (under) vi først ble lokket med. Rimelig og praktisk er nøkkelordene. Vis mer
Roomster-priser og Joyster-moro


Interiøreksperimentet Roomster fra Skoda er nå klar for Norge. Vårt noe amputerte inntrykk fra lanseringen kan du lese fra linken nederste i artikkelen. Her kommer motorutgaver og priser:

Motorer og priser

Bensin:1,2 liter med 65 hestekrefter vil koste 184.000 kroner. For de øvrige bensinutgavene er priser dessverre ikke oppgitt, men ytelsene er henholdsvis 1,4 liter med 80 hestekrefter og 1,6 liter med 105 hestekrefter.
Diesel:1,4 TDI med 70 hestekrefter vil koste 210.000 kroner. Øvrige motorstørrelser blir 1,4 TDI med 80 hestekrefter og 1,9 TDI med 100 hestekrefter.
Merk at selv rimeligste utgave kommer med utstyr som klimaanlegg, ESP, elektriske speil med varme etc. Med dagens norske motorsmak, er det grunn til å tro at det er den minste dieselutgaven blir bestselgeren.

C-konsepter over en lav Skoda

Konseptet Skoda Joyster (over) likner unektelig på Hyndai Arnejs (under).
Konseptet Skoda Joyster (over) likner unektelig på Hyndai Arnejs (under). Vis mer
Roomster-priser og Joyster-moro


Samtidig varsler Skoda om konseptet Joyster. Bilen er tiltenkt en aggressiv rolle i C-segmentet. Og bilen på tegningen er riktig tøff, selv om vi etter hvert har lært at alle slike tegninger ser mye tøffere ut enn det endelige resultatet. Se for øvrig skissen av Hyundai Arnejs vi nylig viste (link til artikkelen her) - bruker Hyundai og Skoda det samme tegneprogrammet mon tro? Det som kjennetegner Joyster er kanskje mest det markante ”gangsteraktige” frontvinduet som er buet rundt til sidevinduene slik at A-stolpene ikke lenger er synlig. Joyster vises på Paris-messen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yeti kommer

Yeti - skoda-SUVen kommer.
Yeti - skoda-SUVen kommer. Vis mer


Og får den like god mottagelse som konsept-SUVen Yeti gjorde på Geneve-messen, ja da blir antagelig også den satt i produksjon. På bakgrunn av reaksjonene fra sistnevnte messe, har nemlig Skoda nå bestemt seg for at Yeti skal settes i produksjon i 2009.

  • Mer om Roomster her.

  • Mer om Yeti her

    Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder