Rommelig Civic fra Honda

En ny generasjon av Hondas bestselger Civic vil snart være å se på norske veier. Endringene fra dagens modell er betydelige.

Rommelig Civic fra Honda

- Navnet forblir uendret, men det er også stort sett det eneste som forbinder nye Civic med sin forgjenger, forteller Honda. Men hva er egentlig nytt?

Ny plattform

Civic vil i første omgang leveres som firedørs sedan og femdørs kombi. Ut på nyåret vil også en tredørs kombi og en todørs kupé komme i produksjon. Alle modellene vil imidlertid bygges på en felles plattform.

Nye Civic er 170 cm bred, som sin forgjenger, men den er noe kortere. Det nye Civic taper i lengde har den tatt igjen i høyde. Du kan derfor vente deg en merkbart høyere bil enn slik du kjenner Civic i dag.

Rommelig

Kortere bil til tross – nye Civic byr på mer plass enn dagens modell. Blant annet vil du finne girspaken montert i instrumentpanelet på kombiutgavene. Honda har også fjernet kanalen mellom forsetene. Dette skaper et flatt gulv og frigjør plass. Honda mener dermed å ha konstruert en bil hvor du uhindret kan bevege deg fra side til side i kupeen.

Bedre driftsøkonomi

Honda har også videreutviklet to motorer for Civic: En 1,4-liter og en 1,6-liter. Disse er 10 prosent lettere enn tilsvarende motorer i dagens Honda Civic. Effekten til 1,4-literen er fortsatt 90 hestekrefter, men dreimomentet er økt til 130 newtonmeter ved 4.300 omdreininger i minuttet. 1,6-literen yter 110 hk, og har økt dreimomentet fra 143 Nm til 152 Nm. I følge Honda er de nye motorene mer bensingjerrige enn sine forgjengere, og vil derfor bidra til bedre driftsøkonomi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny Civic til påskeferien

Den norske importøren for Honda, Skodtvedt AS, håper å kunne lansere sedanmodellen og den femdørs kombiutgaven av Civic rundt påsketider til neste år. Begge disse modellene vil være tilgjengelige med de nye 1,4- og 1,6-liters motorene. Hvilken prislapp som vil være festet til karosseriet er foreløpig langt fra fastsatt, men etter det DinSide erfarer vil ikke prisen for en ny Civic sedan 1.4 ligge vesentlig over dagens modell – med andre ord 195.000 kroner.