Romantisk pakke med 400 hk

Den ble ført vist som Z07 i 1997 i Tokyo. I januar 1998 ble den vist i Detroit. Først i Frankfurt i 1999 ble Z8 vist for første gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Romantisk pakke med 400 hk
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Z8 skal bringe videre arven etter BMW 507. Dette er en svært sjelden roadster som kun ble bygget i 253 eksemplarer fra 1956 til 1959.

Klassisk utseende

I motsetning til mange av dagens sportsbiler hvor designet begynner å bli kantete og markant, har BMW valgt å gi BMW Z8 et rundere om mer snilt utseende. Særlig baken er har fått en fin avrunding og har nesten ikke en eneste rett linje. Volumiøse skjermer, langt panser og sitteplassene lokalisert langt bak i bilen er med på gjøre roadster-utseendet markant.

Fartspotensial

Motoren i Z8 er den samme som sitter i M5. Det er en femliters V8 motor med 400 hestekrefter og 500 newtonmeter. 0 til 100 kilometer skal bilen klare på 4,7 sekunder og toppfarten er begrenset til 250 kilometer i timen. Motoren har både variable ventiltider og variable ventilløft. Effekten går via en sekstrinns Getrag girkasse til bakhjulene.

Aluminium

Z8 består i store deler av aluminium. Ramme, karosseri, hjuloppheng og motor er alt laget i aluminium. Noen unntak er det, og det er støtfangerene som er laget av polyurethane og dørhengslene som er laget i stål.

Av komfortutstyr har Z8 fått det meste. Stort Harman-Kardon stereoanlegg med 12 høytalere og CD-veksler, GPS og navigasjonssystem, telefon med SOS-funksjon og interiør trukket i garvet småfeskinn (nappa). Kupeen er også pyntet med små aluminiumsdetaljer. Instrumentene er senterplassert og motoren startes med en knapp.

Spesielt eierforhold

image: Romantisk pakke med 400 hk

BMW behandler Z8-kundene spesielt. Nye eiere kan få en modellbil, eksakt lik den de har bestilt. Instruksjonsboken er unik for hver Z8 og innholder bilder av den aktuelle bilen under produksjonen. Den er også innbundet med lakk- og skinnprøver. De kommende eierne kan også komme til fabrikken og følge byggingen av bilen sin samt delta på omfattende kjøretrening på BMW Performance Center.

Gå ikke glipp av store bilder av BMW Z8 på denne lenken.

Flere billedspesialer

Bugatti EB 16-4 Veyron
Eksklusivt fra Porsche
Mercedes SL 55 AMG
"AC Cobra"
Ferrrari 250 GTO
Brabus
Aston Martin Vanquish
Ford GT 40
Lamborghini Murciélago
VW Nardo
Porsche Carrera GT
Dodge Viper

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!