Rolls viser kabriolet i Geneve

Rolls-Royce vil tilbake i kabrioletbransjen og satser på en Drophead Coupé.Tekst: Martin Berntsen

Den nye Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé vil gjøre sin europeiske debut på bilutstillingen i Geneve denne uken. Produksjonen av den nye modellen vil begynne til sommeren på selskapets britiske fabrikk i Goodwood.

Rolls-Royce Drophead Coupé er en to-dørs, fire-seters kabriolet som er en mindre formell tolkning av det klassiske Rolls-Royce designet enn dens 4-dørs stallkamerat, Phantom. Ved å bruke en stiv spaceframe (ramme) av aluminium sier Rolls-Royce selv at bilen slår sammen moderne teknologi med en glatt og strømlinjeformet kropp.

Rolls viser kabriolet i Geneve

Rolls viser kabriolet i Geneve

  1. Store bilder
Rolls viser kabriolet i Geneve


Den nye Phantom Drophead Coupé vil bli bygd for hånd, og kun materialer som matcher Rolls-Royce sine krevende krav til kvalitet vil bli brukt. Rolls-Royce mener nye Drophead vil bli veldig interessant for kunder over hele verden.

Phantom Drophead Coupé vil ha noen spesielle designtrekk. Bakdelen vil være dekket av teak og panseret vil være i pusset stål. Panseret blir først maskinpusset før det så blir ferdiggjort for hånd. Phantom Drophead Coupé er basert på en avansert aluminium spaceframe. Det sies fra fabrikken at den skal veie lite, være veldig kraftig og at det kreves 120 meter med sveising for å bygge den! Bagasjerommet åpnes i to deler og gir adgang til 315 liter med plass. Kalesjeduken er den største på noen moderne bil og det trengs fem lag med materialer for å isolere kupéen godt nok. Motoren er en 6,75 liters V12 som sørger for at bilen gjør 0-60 mph på 5,7 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store bilder finner du her.