Den ekstra bakkeklaringen kan være kjekk å ha i Norge Foto: Volkswagen
Den ekstra bakkeklaringen kan være kjekk å ha i Norge Foto: VolkswagenVis mer

Røffere Volkswagen Touran

Volkswagen Touran har ikke rukket å komme på det norske markedet før en røffere utgave også presenteres. Her er de første bildene av CrossTouran.

Touran er Volkswagens populære fleksibil som nylig er presentert i ny utgave. Den lanseres i Norge i september. Men allerede nå viser man en litt tøffere variant, nemlig CrossTouran.

Som navnet antyder dreier det seg om en SUV-inspirert versjon av vanlige Touran. Bilen har fått blant annet to centimeter ekstra bakkeklaring, bredere dekk på 17-tommers felger, utvidede hjulbuer og litt ekstra plastbeskyttelse på karosseriet.

Noen ekstra detaljer er også på plass innvendig allerede som standard, for eksempel ”ekstra komfortable seter”, som Volkswagen kaller det.

Les vår prøvekjøring av Touran her.

Ikke firehjulsdrift

Til manges skuffelse kommer imidlertid ikke CrossTouran med firehjulsdrift. Per i dag er det ingen av fleksibilene i klassen som har dette. Storebror Sharan kommer riktignok med det neste år. Men litt ekstra bakkeklaring og fjæringsvei hjelper faktisk en god del på dårlige og humpete veier som mange sliter med her i landet.

Den ekstra bakkeklaringen kan være kjekk å ha i Norge Foto: VolkswagenMotorer

Motorene spenner fra 105 til 170 hestekrefter, og vi regner med at det er snakk om de fleste av de samme motorene som i vanlige Touran. På dieselsiden betyr det 1.6 TDI med 105 hestekrefter og 2.0 TDI med henholdsvis 140 og 170 hestekrefter. Bensinmotorene i vanlige Touran er 1.2 TSI med 105 og 1.4 TSI 140 hester, og vi tipper i alle fall sistnevnte blir med til CrossTouran.

Norske priser er ikke klare, men bilen kommer til Norge en gang i november/desember.