VW Cross Caddy heter i Norge Caddy Cross,på samme måte som de andre Cross-modellene. For øvrig er bilens egenart å finne i en mengde detaljer - og ja - den har firehjulsdrift. Foto: VW
VW Cross Caddy heter i Norge Caddy Cross,på samme måte som de andre Cross-modellene. For øvrig er bilens egenart å finne i en mengde detaljer - og ja - den har firehjulsdrift. Foto: VWVis mer

Røffere familiebil fra VW: Caddy Cross

Cross-konseptet ser ut til å ha fungert bra for VW. Her kommer en til: Caddy Cross.

Volkswagen Caddy kommer nemlig nå i en Cross-versjon, den også. Som alle andre Cross-modeller (Polo, Golf, Touran og Passat - selv om sistnevnte heter Alltrack), prydes den av eksteriørdetaljer som understreker at dette er en bil for en såkalt aktiv livsstil. Dette blir den fjerde Cross-modellen fra Volkswagen ved siden av Polo, Golf og Touran.

Annerledeslandet

Og som vanlig heter den det omvendte i Norge: Det står Cross Caddy på de internasjonale pressebildene, men her blir det altså Caddy Cross.

Her er - offisielt - syvende generasjon VW Golf!

Plast gjør susen

Hvordan har så Caddy Cross tenkt å skille seg tydelig fra de andre Caddy-modellene? Selvsagt med de markerte karosseridetaljene som er gjennomgangstemaet for denne typen bil. Den får sort plast på hjulbuer, stigtrinn og i underkanten av støtfangerne foran og bak. Siden det har funket før, regner VW med at den røffe off-road-look-en vil lykkes også med denne - i utgangspunktet relativt trauste - familiefrakteren basert på en varebil.

Volkswagen har tidligere lansert spesialversjonen Caddy Edition 30 som skiller seg fra standardversjonen. Caddy Cross viderefører arven fra denne og oppgraderer til 17-tommers hjul med lavprofildekk i dimensjonen 205/50.

Slik blir VW Golf Alltrack

Giftgrønn

VW Cross Caddy heter i Norge Caddy Cross,på samme måte som de andre Cross-modellene. For øvrig er bilens egenart å finne i en mengde detaljer - og ja - den har firehjulsdrift. Foto: VW


Så har VW funnet ut at Scirocco-fargen Viper Green ville sette en ekstra piff på det hele. VW sier at det bidrar ytterligere til at Caddy Cross skiller seg fra de andre versjonene og det er vi enige i. Men fasongen på bilen motsier på en måte fargereferansen. Når det er sagt: Hvorfor skal man nekte kjøpere av fornuftsbiler å slå seg løs med løsslupne detaljer hentet fra både offroad- og sportsbilverdenen... samtidig?

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig: Foran og bak er bilen utstyrt med sølvfarget understellbeskyttelse (skliplater), og offroad-utseendet blir komplett med kanalbeskyttelsen på sidene.

VW Rockton: Jobbens tøffeste!

Detaljene skiller

Caddy Cross er også utstyrt med mørkere bakrute og sidevinduer bak. Lykteglassene bak er også farget mørkere for å gi bilen et klart visuelt særpreg på linje med de andre modellene i Cross familien. I tillegg til unike design detaljer står det selvstendige Cross merkenavnet også for egne spesialdesignede detaljer. I tillegg til hjul og karosseridetaljer, har den sølvfargede rails og luftedyser i blank sort med kromlister og Cross-merker på sidene.

Volkswagen Cross Coupe kommer

Også som syvseter

Innvendig blir den utstyrt med armlene som kan justeres i høyde- og lengderetning og tofarget interiør på forsetene.. Caddy Cross leveres med skinnratt med grå sømmer, i tillegg til skinn på girkule og håndbrems. Dørpanelene er på innsiden et fargeekko av bilens utvendige farge. Caddy Cross er i utgangspunktet basert på utstyrsnivået Trendline og Caddy-versjonen med kort akselavstand. Den leveres med fem eller sju seter og man kan heldigvis velge mellom åtte andre farger enn ”Viper grønn”. Caddy Cross vil også bli tilgjengelig i en ren varebilvariant.

Diesel og firehjulsdrift

Den nye Caddy Cross-utgaven presenteres av importøren som en bil som henvender seg til folk som ønsker en individuell stil med vekt på utendørsaktiviteter og praktiske behov. Caddy Cross kommer på markedet i Norge i 2013, og vil bli tilgjengelig med velkjente TDI-motorer i de firehjulsdrevne versjonene 110 hk 4Motion og 140 hk 4Motion.