Røff 4x4-Citroën av veien

Den artige fritids-konseptbilen med firehjulsdrift, Citroën C-Buggy, ble presentert på Madrids bilutstilling i mai.

Røff 4x4-Citroën av veien

 1. Store bilder av C-Buggy


Citroën har presentert en del interessante konsepter den siste tiden, deriblant snertne og funksjonelle SportLounge og det friske urbankonseptet C-AirPlay. C-Buggy, som altså nylig ble vist i Madrid er en røff og terreng-orientert variasjon over AirPlay-temaet.

Kontakt med omgivelsene

På samme måte som sistnevnte er denne toseteren konstruert for å være åpen for sine omgivelser. Mangelen av tak, frontrute og sidevinduer skal ifølge Citroën gi en helt ny følelse av frihet. Sjåfør og passasjer er i direkte kontakt med elementene rundt seg og skal derved til fulle kunne glede seg over omgivelsene, idet ingenting skygger for utsynet. Istedenfor vanlige dører har C-Buggy store åpninger på sidene. Målet er å gi passasjerene ett nytt visuelt perspektiv, direkte i kontakt med bakken. For å lette inn- og utstigning er det montert utvendige stigbrett på hver side.


Tøff...

I motsetning til bybilen C-AirPlay, derimot, skal C-Buggy fremstå som en Citroën for røft terreng. Den er merkets visjon av en off-roadvariant. Karrosseriet, for eksempel, er laget i ubehandlet metall. Idéen er at overflaten på en naturlig måte vil endre seg med tiden gjennom oksidering. Videre er bilen en firehjulstrekker med et hos Citroën hittil ukjent firehjulsdriftssystem - ifølge Citroën permanent og med differensialbrems - som skal gi optimal drift på hvert hjul. Hjulene er montert på 17-toms lettmetallfelger.


...og sprek

C-Airplay hadde en 110-hesters motor. Her beveger vi oss opp en divisjon: C-Buggy får en 1,6-liters bensinmotor som yter 155 hestekrefter - og det helt oppe i 8.000 omdreininger i minuttet. Ettersom bilen ikke veier mer enn 850 kilo turde det gi ganske imponerende ytelser.

Dimensjonene på moro-tassen er som følger: Lengde - 345 centimeter, bredde - 191 centimeter og høyde - 134 centimeter. Akselavstanden er 224 centimeter.

Som alltid blir det spennende å se hva som blir brukt fra denne bilen i fremtidige produksjonsmodeller fra Citroën, som idag ihvertfall ikke kan kalles et kjedelig bilmerke.

 • Store bilder finner du her.
 • Citroën AirPlay kan du oppdage her.

  Citroën SportLounge presenteres her.

  Her finner du mer Citroën-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder