Rocketman: Enda en Mini

Mini blir ordentlig liten igjen, og kommer med flere spesielle løsninger.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilmerket Mini handler om nyskapende konsepter for urban mobilitet og om kreativ utnyttelse av begrenset plass. På bilmessen i Genève, som åpner for publikum 3. mars, skal den britiske produsenten, som er en del av BMW-konsernet, minne oss om dette med sin konseptbil Rocketman.

Bildene nedenfor vil vise flere spesielle løsninger. Vi mener bilen blant annet utmerker seg med sin smarte løsning for døråpning med doble hengsler av ledd-typen. Se selv på det omfattende fotoalbumet under.

Karbonstruktur

Bilen er en retur til kilden i og med at den er nesten like liten som den opprinnelige Minien var - 342 centimeter lang. Konstruksjonen av moderne biler er imidlertid belemret med mye mer sikkerhets- og komfort-tenkning enn for femti år siden - struktur med avanserte deformasjonssoner, fotgjengerbeskyttelse, lyddemping og lignende. For å holde vekten nede må man derfor ty til høyteknologiske materialer. Mini Rocketman har således chassis og struktur av typen spaceframe, men ikke i aluminium; her er det karbonfiber som gjelder.

Rocketman vil altså ligge i motsatt ende av Minis modellrekke i forhold til den ganske store Countryman.

Produksjon?

Rocketman - her sammen med originalen som kom i 1959. Foto: Produsenten
Rocketman - her sammen med originalen som kom i 1959. Foto: Produsenten Vis mer


Interiøret har en original layout av typen 3+1 hvorav det fjerde er et nødsete. Ellers kan man tenke seg at interiøret i den kommende (?) produksjonsbilen blir noe mer nøkternt. Vi regner med at Mini stiller ut bilen nettopp for å evaluere publikumsresponsen og dermed få et grunnlag for å ta en avgjørelse om det skal utvikles en produksjonsversjon av denne bilen.

Når det gjelder motor får vi, tross seks sider pressemelding, ingen detaljer. Imidlertid presiseres det at Rocketmans drivlinje skal muliggjøre kjøring på 0,3 liter drivstoff per mil.

Mini Rocketman Concept skal vises på bilutstillingen i Genève fra 3. mars.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer