<b>NORGE I EKSPRESSFART:</b> Christopher Haakon Strutz har avbildet norske veger meter for meter - og kjører opp hastgheten x 10. Dermed kan du kjøre Norge på langs i nesten 900 kilometer i timen. Foto: Roadwayvideos.com
NORGE I EKSPRESSFART: Christopher Haakon Strutz har avbildet norske veger meter for meter - og kjører opp hastgheten x 10. Dermed kan du kjøre Norge på langs i nesten 900 kilometer i timen. Foto: Roadwayvideos.comVis mer

Roadwayvideos viser deg Norge i ekspressfart

- Det blir nesten som å rase gjennom landet i 900 kilometer i timen - det er nesten som Flåklypa Grand Prix, sier Christopher Haakon Strutz til DinSide.

Christopher Haakon Strutz har kjørt Norge på langs og på tvers i sin Toyota Rav4, og har avbildet hele strekningen. Nå selger han sterkt komprimerte filmer av norske turistveier, slik at du for eksempel kan "kjøre" Oslo-Bergen på en halvtime i stedet for 6 timer.

Ett sekund

Strutz har filmet norske veger med et timelaps-kamera. Dette er et kamera som kan settes opp til å ta bilder med et visst intervall - og gir et tidsforkortet opptak. Strutz har avfotografert kjente norske turistveier med 1-sekunds intervaller, og vel hjemme har han satt sammen bildematerialet og komprimert det - slik at du kan kjøre de største turistvegene på rekordtid.

- Hvorfor har du gjort dette?

- Først og fremst fordi jeg ser en forretningsmulighet, jeg tror det er noe folk kan være interessert i. Også fordi jeg liker å kjøre bil, jeg har ofte tilbrakt ferier med å kjøre bil, og tenkt at det kunne være moro å filme hele strekningen, sier Christopher Haakon Strutz til DinSide.

Du kan få en smakebit av hva som venter deg i denne videosnutten:
Kilde: roadwayvideos.com

900 kilometer i timen

Strutz har ligget på været og avbildet de norske vegene i sommer. Hittil har han laget tidsforkortede opptak av seks strekninger:

  • Oslo-Bergen (via Lærdal): 510 km
  • Oslo-Kristiansand-Haukeli-Oslo: 790 km
  • Valdresflya-Sognefjell: 214 km
  • Romsdalen-Trollstigen: 120 km
  • Oslo-Kirkenes (E6): 2497 km
  • Lofoten (Bjerkvik-Å i Lofoten, E10): 333 km

Artikkelen fortsetter under annonsen

Christopher Haakon Strutz i selskapet roadwayvideos.com har avbildet norske veger - og laget film av det, i ekspressfart. Foto: Roadwayvideos.com
Christopher Haakon Strutz i selskapet roadwayvideos.com har avbildet norske veger - og laget film av det, i ekspressfart. Foto: Roadwayvideos.com Vis mer


- Det er litt forskjellig hvor mye det er komprimert, men det er cirka en faktor på ti - filmen går cirka ti ganger så fort som det tar å kjøre strekningen i virkeligheten.

- Får man sett noen severdigheter underveis, eller er det kun full fart hele veien?

- Det er veldig mye full fart, men for eksempel i Lofoten passer jeg på å kjøre ut på spesielle utkikkspunkter. Jeg har tenkt på at en typisk kunde har lyst til å oppleve strekningen på en mest mulig realistisk måte, forteller Christopher Haakon Strutz.

Alpene og USA

Foreløpig har Strutz altså konsentert seg om norske veger, men han har planer om å utvide repertoaret.

- Jeg har tenkt å ta for meg Alpene, og på sikt de mest berømte strekningene i USA, men det er litt avhengig av responsen, selvsagt, sier Strutz.

Strutz selger filmene i form av nedlastbare filer fra internett. Du kan kjøpe den enkelte veistrekningen for seg, eller du kan kjøpe en pakke med alle strekningene. Enkeltstrekningene koster 69 kroner, med unntak av én som koster 49. Full pakke koster 199 kroner.

Etter å ha sett på videoklippet som du kan se ovenfor, er vi i alle fall glade for at det ikke er lov til å kjøre så fort i virkeligheten. Også for svimmelheten og den latente bilsykens del.