RK Coupé: Porsche/Ferrari-hybrid med 440 hester

Ifjor omtalte vi den meget eksklusive Studiotorino RK Spyder utviklet i fellesskap av Alfredo Stolas nye designstudio og Alois Ruf, som tilhører adelen blant Porsche-trimmerne. I år kommer kupéversjonen - som ikke er en trimmet Porsche Cayman.

RK Coupé: Porsche/Ferrari-hybrid med 440 hester

RK Coupé: Porsche/Ferrari-hybrid med 440 hester

  1. Store bilder
RK Coupé: Porsche/Ferrari-hybrid med 440 hester


Denne eksklusive sportskupéen ble presentert for publikum den 18. august i Carmel i California. I fjor utviklet Stolas Studiotorino modellen RK Spyder med basis i Porsche Boxster. I år er det kupéversjonen Cayman som har tjent som grunnlag for RK Coupé, men det er svært lite igjen av Porsche-modellen i det endelige produktet til tross for den ytre likheten.

Design-adel

Alfredo Stola er en av de mest aktede designerne i verden. Stola har stått for et utall konseptbiler og prototyper som har satt sitt merke på bilindustriens utvikling. Alfredo brøt for kort tid siden ut av familieselskapet og markerte seg kraftig i fjor med Studiotorino. Vi har nå beviset på at det ikke dreide seg om noe blaff men en mer varig og seriøs satsing på en nisjepreget og eksklusiv kombinasjon av design og ingeniørkunst. For å skape denne kupéen fikk Stola og Ruf hjelp av designeren Brovarone (eks-Pininfarina med modeller som Dino og Peugeot 504 på samvittigheten) som formgiver. Sluttproduktet har så og si ingen elementer felles med Porsche Cayman. Porsche 904 og Dino 246 GT skal ha forsynt designerne med den grunnleggende inspirasjonen.

Med eller uten overlading.

RK Coupé: Porsche/Ferrari-hybrid med 440 hester


Om designen er elegant og "understated" skal det på den dynamiske siden ikke være tvil om at RK Coupé er en ekte sportsbil. Ruf har tatt utgagspunkt i Porsches boksersekser på 3,8 liter (fra 911-serien) og tynt 440 hestekrefter og bortimot 500 newtonmeter ut av den. Toppfarten oppgis til 304 kilometer i timen og 0 til 100 skal skje på 4,3 sekunder. Det er raskt. Vi snakker her om den modellen som er blitt presentert for pressen og som har navnet Prototype C 1/1. Det er viktig å påpeke at kundene som ønsker en RK coupé kan spesifisere den etter deres egne ønsker både når det gjelder farge og designelementer og når det kommer til motorisering. Ruf er villig til å levere RK coupé i flere varianter - uten overlading med forgassere, med innsprøytning, med kompressor, med turbo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge informerte kilder i bilindustrien må man regne med å betale cirka fire ganger så mye for en eksklusiv RK coupé som for en Cayman S.

Studiotorino opplyser forøvrig at det maksimalt skal produseres 49 eksemplarer av bilen.

  • Store bilder finner du her.
  • Her er bakgrunnshistorien - fra da RK Spyder ble presentert.
  • Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder