Foto: BMW
Foto: BMWVis mer

Rimeligere BMW-SUV

BMW X3 kommer nå med en ny og rimeligere innstegsmotor. Spørsmålet er om den også kommer hit til Norge.

X3 er BMWs foreløpig minste og billigste SUV. Den konkurrerer mot biler som Mercedes GLK, Volvo XC60 og Audi Q5, biler som alle sammen har kommet i løpet av det siste året. X3 begynner på 514.000 kroner og er dermed ingen billig bil, noe som heller ikke kan hevdes om de overnevnte konkurrentene. Den billigste motoren heter 20d, hvilket betyr en 2,0-liters dieselmotor med 163 hestekrefter. Dette er en laveffektversjon av den opprinnelige 177-hesteren som selges i de fleste andre markeder.

143 hester

Nå offentliggjør man imidlertid at en 18d også er på vei. Fortsatt dreier det seg om en 2,0-liter, men effekten er senket til 143 hestekrefter, med et dreiemoment på 350 newtonmeter. I et land med effektavgift, er dette en interessant nyhet ettersom prisen burde kunne gå en del ned.

165 gram CO2

X3 xDrive 18d, som er det fulle navnet, gjør 0-100 på 10,3 sekunder og har et blandet forbruk på 0,62 liter per mil. Det gir 165 gram CO2, hvilket er syv gram mindre enn 20d. Det er såpass lite at det vil være i den senkede effekten at det meste av avgiftsbesparelsen ligger.

Firehjulsdrift er selvsagt standard, i likhet med manuelt gir. Dersom du vil ha automatgir, må du opp på 20d.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: an.niedermeyerBillig nok?

Alt i alt virker det likevel som dette er en bil som er godt tilpasset norske bilkjøperes smak. Likevel er det altså ennå usikkert hvorvidt bilen i det hele tatt kommer til Norge, i følge den norske BMW-importøren selv. Årsaken til det er usikkerhet rundt hvorvidt prisdifferansen til 20d blir stor nok.

Til sommeren

I praksis må den minste motoren begynne et godt stykke under 500.000 kroner for å være interessant. Da vil den i så fall nærme seg terrenget til folkeSUVene. Men den endelige prisen er altså ennå ikke klar. Dersom det blir besluttet å importere X3 xDrive 18d til Norge, kan vi vente den på plass midt på sommeren.