Revolusjon hos Aston Martin

Vi har tidligere omtalt den lille tassen med Aston-snute. Da var det konsept.

 Foto: Aston Martin
Foto: Aston MartinVis mer

Den heter Aston Martin Cygnet. Nå er bilen offisiell og skal snart i produksjon. Denne lille bilen skal bidra til å redusere gjennomsnitts-utslippet fra Aston Martin-biler betydelig. Men det er ikke den eneste årsaken til at avgjørelsen om å sette en slik bil i produksjon er tatt.

Upraktisk med Aston i byen

Aston Martin-kunder er ikke som andre. Men også de har ofte en "bedre halvpart" som foretrekker noe mer praktisk - og mindre dyrt å bulke - enn en DB9, en V12 Vantage eller en Rapide når de skal kjøre i byen eller på handletur.

Eget alternativ

I den slags miljøer faller da ofte valget på en Mini Cooper, eventuelt en Alfa Romeo MiTo, en Fiat 500 eller en Citroën DS3. Aston Martins resonnement har vært at det kunne vært fint å skape merkeloyalitet også for de med behov for/ønske om denne typen bil. Samtidig har ikke en liten produsent som Aston Martin midlene som skal til for å utvikle en helt ny modell, selv i A- eller B-segmentet.

IQ-basert

Toyota IQ kom på markedet akkurat på passende tidspunkt. Det er en liten, snerten bybil, den har plass til fire og den er meget original både i fremtoning og arkitektur. (Les vår første test av Toyota IQ her). Aston Martin inngikk dermed et samarbeid med Toyota og utviklet en Aston Martin-prototype basert på IQ-arkitekturen. Den er blitt vist på bilutstillinger rundt om i verden, og nå er altså avgjørelsen om å markedsføre Aston Martin Cygnet tatt.

Håndbygget

Revolusjon hos Aston Martin


Sjefen for den britiske sportsbilprodusenten, Ulrich Bez, presiserer at dette blir en fullverdig Aston Martin. Den skal settes sammen for hånd i produsentens produksjonsenhet i Gaydon, Warwickshire, England. Der blir den den åttende Aston Martin-modellen som skal produseres siden fabrikken åpnet i 2004. Interiøret i Cygnet er Aston Martins eget og tilpasses den enkelte kundens ønsker.

Prisen på bilen er ennå ikke kjent men den blir opplagt en god del dyrere enn Toyotas egen modell.

Test av Toyota IQ med dieselmotor

Vintertest av samme bil

Foto: Aston Martin