3
3Vis mer

Retrovanen Citroën Tubik

Du har kanskje sett den før. Nå er H-vanen tilbake - som Tubik.

Reisen skal være meningsfylt, mener Citroën. Med dette som utgangspunkt har de laget en ny konseptbil, Citroën Tubik, som skal vises på bilmessen i Frankfurt i midten av september. Det er imidlertid ikke vanskelig å se hvor de har hentet inspirasjon; det er i egne rekker.

Citroën DS4 i Norge

Fra før i tiden

Eksteriøret på Tubik er ikke en ny tanke fra Citroën, for den har klare likheter med H-modellen. Denne gikk ut av produksjon faktisk så sent som i 1981, selv om den nær sagt ser ut som en førkrigsmodell. Bilen er fortsatt en ganske vanlig syn langs gatene i Frankrike den dag i dag, og den har en hærskare av entusiaster som tar vare på den.

Se bilder av Tubik utvendig:

3
3
3
3
3
3
4


Elskovsrede

I Japan har rimelige boksbiler blitt veldig populære blant ungdommer som trenger litt boltreplass. Dette fordi de som oftest bor sammen med foreldrene i trange leiligheter, uten særlig plass til privatliv. Spesielt ikke den delen som innebefatter en kjæreste. Da kommer boksbilene med seter som kan felles ned til sin rett. Nå kan det se ut til at Citroen tenker på samme kundegruppe.

DS5 vist i Shanghai

H, eller Hy

Den gamle modell H, her fra konservatoriet til Citroën.
Den gamle modell H, her fra konservatoriet til Citroën. Vis mer


Citroën Tubik er en bil som spiller på den gamle H-modellen, eller Hy som mange kjenner den som. Interiøret i Tubik består av en del seter som kan vendes, foldes og brettes i flere forskjellige posisjoner, og mange av løsningene ender opp i en liggestilling. Noen fullverdig bobil er den på ingen måte, så her er det snakk om å gjøre en flerbruksbil enda mer anvendelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uheldig bieffekt

Et stort prosjekt

Citroën har et prosjekt gående under navnet Multicity. Tubik er bare ett av resultatene fra dette prosjektet, så i fremtiden kan vi regne med å få se flere versjoner og varianter den hensikt å gjøre reisen ekstra meningsfull. På bilutstillingen i Frankfurt vil vi få stifte nærmere bekjentskap med Citroën Tubik.

Se bilder av Tubik innvendig:

40
42
43