<strong>VIL SKAPE ENTUSIASME:</strong> Renault fortsetter å fyre opp under sine sportslige ambisjoner også utenfor Formel 1-banene. I anledning Monaco Grand Prix har de avduket denne (foreløpig konsept-) bilen, som heter Renault Twin'Run. Foto: Renault
VIL SKAPE ENTUSIASME: Renault fortsetter å fyre opp under sine sportslige ambisjoner også utenfor Formel 1-banene. I anledning Monaco Grand Prix har de avduket denne (foreløpig konsept-) bilen, som heter Renault Twin'Run. Foto: Renault Vis mer

Renault Twin'Run: Tilbake til kult

Gullalderen var 1980-tallet. I hvertfall for de som sverget til små, heftige GTI-biler. Eller enda råere...

Publisert
Sist oppdatert

Noen som husker Renault 5 turbo? Det var et råskinn av de sjeldne på 80-tallet og på samme måte som minnene om den opprinnelige VW Golf GTI og Peugeot 205 GTi (mer tilgjengelige for "folk flest"), kan gi nostalgiske frysninger nedover ryggen på entusiastene, har utfordreren fra Renault en spesiell plass i folke-sportsbilhistorien. Den ble fulgt opp av Clio V6, som færre fikk et entusiast-forhold til.

Sportsånden lever

Det er selvfølgelig den franske produsenten meget klar over, og de velger nå å spille på den sportslige strengen, som med all tydelighet er på vei tilbake hos flere av produsentene av biler for "vanlige folk".

Ford har lenge båret ST- og RS-fanene høyt - senest med en helt ny Fiesta ST. Det gjelder også eksempelvis både Toyota, Subaru og Nissan; VW har nylig lansert sin beste GTI og Peugeot har funnet tilbake til røttene med sin morsomme 208 GTi.


Fra Alpine til Twingo?

Renault har skrudd opp sine sportslige ambisjoner flere hakk den siste tiden. I anledning Monaco Grand Prix i fjor, vekket de det gamle hedersmerket Alpine til live igjen.

I år igjen ble det avduket et råskinn - denne gang på en mer folkelig basis. Vi vil nemlig tro at det vi ser her er neste generasjon Renault Twingo, riktignok i en ganske så oppsiktsvekkende konsept-utførelse.

Les her om den spektakulære Alpine A110-50

Se Twin'Run-videoen her:


Rå krefter

Generelt synes vi Renault har begynt å få dreisen på design igjen etter noen år med famling. Det nyeste eksempelet på det vi har stiftet bekjentskap med, var Renault Captur. Kombinert med den anerkjente ekspertisen Renault Sport-avdelingen besitter, blir dette friske saker. Bilen har motoren montert bak førerplassen og det dreier seg om en V6-motor på 320 hestekrefter og 380 newtonmeter, krefter som blir overført til veien via en sekstrinns sekvensiell girkasse.

Foreløpig, som sagt, er dette en konseptbil. Vi for vår del er meget spente på om den vil bli satt i produksjon i fremtiden. Vær trygge på at vi krysser fingrene.

Familiefrakter til 204.000 kr

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer