<strong>ÅRETS KONSEPTBIL:</strong> Renault Trezor har vunnet pris i Genève for sitt imponerende design. Konseptbilen ble også vist på bilmessa i Paris i september i fjor. Foto: Jamieson Pothecary
ÅRETS KONSEPTBIL: Renault Trezor har vunnet pris i Genève for sitt imponerende design. Konseptbilen ble også vist på bilmessa i Paris i september i fjor. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Årets konseptbil 2016

Renault stikker av med pris for konseptbilen Trezor

Slik er årets konseptbil for 2016.

Publisert

Elbilkonseptet Renault Trezor er har blitt kronet til Concept Car Design of the Year for 2016.

Dette er fjerde gang prisen deles ut i Genève. Den er den store og prestisjetunge design-prisen på Genève Motor Show.

På bilmessa i Genève ble også Årets bil i Europa kåret. Det var en helt annen bil enn den som stakk av med tilsvarende pris i Norge i november i fjor.

Prisen for beste design ble delt ut på en gallapreget tilstelning tirsdag 7. mars.

Car Design of the Year-prisen er organisert og ledet av teamet bak Car Design News, et internasjonalt anerkjent og innflytelsesrikt nettsted for bildesign.

Se bilder av vinneren (artikkelen fortsetter under bildeserien).

Concept Car Design of the Year

1.Renault Trezor
2.Jaguar I-Pace
3.Vision Mercedes-Maybach 6
4.Opel GT
5.Citroën Cxperience
6.Genesis New York
7.Mini Version Next 100
8.Lexus UX
9.DS E-Tense
10.Volkswagen ID

Unik pris

Det som gjør denne prisen så unik er at dommerpanelet kun består av en nøye gjennomtenkt sammensetning av det som skal være de dyktigste bildesignerne i verden.

Følgelig har prisen høy status, og er en gjev pris å hente hjem for bilprodusentene.

I år besto dommerpanelet blant annet av designsjefene fra store mekernavn som Peter Schreyer fra Hyundai Motor Group, Mamoru Aoki fra Nissan, Gorden Wagener fra Daimler og Ralph Gilles fra Fiat Chrysler Automobiles.

Redaktør i Car Design Review, Guy Bird, sier at det var stor konkurranse i år, men at Renaults lave, brede, langnesede, bakhjulsdrevne, elektriske toseteren imponerte det kresne dommerpanelet stort.

RENAULT TREZOR: Kåret til årets konseptbil 2016 av designerne i Genève. Vis mer Vis mer

Dramatisk eksteriør

Dommerne ble spesielt imponert over det dramatiske eksteriøret og interiørets særpreg og luksuriøse utforming, samt den sterke koblingen mellom eksteriør og interiør.

Laurens van den Acker, visedirektør i Renault Group, sier til Car Design News at han er stolt over å hente hjem den prestisjetunge prisen.

- Det er en ære å vinne en slik pris, fordi den er stemt frem av våre kolleger, hvilket helt klart er det vanskeligste publikummet å tilfredsstille. Det er stort for vårt designteam og deres kreativitet, og jeg tror dette bare vil gjøre oss sultne på mer, det gir oss en ny giv til fortsette.

Renault Trezor ble stemt frem ved at dommerne i panelet lagde hver sin topp tre-liste av de 12 nominerte modellene, og vinneren ble den som sammenlagt fikk flest stemmer.

LES OGSÅ:
Porsches nye: Djevel ikledd grønn kjortel
Konsept: Mercedes-Benz X-klasse
Slik er nye Volvo X60 - og dette er prisen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer