Renault Mégane 1.6 2000: Motor rykker

Bilmerke: Renault
Modell: Mégane
Motor: 1,6 16v 110hk
Årsmodell: 2000
Kilometerstand: 76.000km

Problem: Motor rykker.
Har hatt denne bilen i snart to år, og har så langt ikke opplevd en eneste feil med den. Det er bare en ting jeg har hengt meg opp i, og det er når bilen går på tomgang, spesielt når motoren er varm: Hele bilen ”rykker” i en ujevn rytme. Man kan høre at det samtidig kommer ”poffe-lyder” fra eksosen. Tomgangsturtallet ligger rundt en 750 o/min. Passasjerer merker også denne rykkingen når jeg f.eks står og venter i et lyskryss. Rykkingen er der uansett om A/C står på eller ikke.

Har tatt full service på bilen i sommer, med nye filtre for luft og olje, nye tennplugger, oljeskift og ny registerreim og viftereim. Den var til eu-kontroll i mai helt uten feil, men ved avgassmålingen fikk jeg beskjed om at bilen gikk litt magert… Er dette noe man kan justere?

Bilen starter alltid på første forsøk, motoren er svært sprek og fin, og bruker hele turtallsregisteret uten å klage. Bensinforbruket ligger på 0,66l/mil ved blandet kjøring.
Håper du kan svare på hva denne rykkingen er for noe, hadde vært godt å få den ut av verden. For øvrig kan Renault Mégane (nyere enn 1998, har hatt eldre selv) trygt anbefales som et godt bruktkjøp til andre lesere!

Svar: Jeg ville nok kanskje sett på om det kan være litt falsk luft i innsugingspakninger eller defekte vakuumslanger. Er det mistanke om fusk i tenningsanlegget så burde nok dette komme klarere frem når motoren for eksempel blir presset opp en bakke eller ved forbikjøringer. En sjekk av følere i motorstyringen med diagnoseapparat vil avsløre feilkoder og ting som kan føre til denne småfuskingen. Bilen er nok god og det er ikke mange ganger man hører noen anbefaler noe. Vi er nok flinkere til å kritisere enn å gi positive tilbakemeldinger om ting og det gjelder jo om alt.

Artikkelen fortsetter under annonsen