Renault med større Modus

Renault oppdaterer sin lille mini-fleksibil Modus og benytter samtidig anledningen til å introdusere en forlenget versjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Den forlengende utgaven tar steget inn i småbilland hva gjelder totallengde og avstand mellom frem- og bakhjul...»


Renault Modus har vært med oss i drøyt tre år. Det betyr at det er på tide med en oppdatering. For vanlige Modus sin del betyr det en ganske grundig omarbeidet design og faktisk en del ekstra centimeter i lengden. I tillegg omtales den som New Modus, men vi nøyer oss heretter med å fortsatt kalle den for Modus.

Lengre

image: Renault med større Modus

Renault med større Modus

  1. Store bilder


Nye Modus måler nå 387 centimeter i lengden mot utgående versjons 379 centimeter. Det er en ganske stor forskjell på en så liten bil. Akselavstanden forblir imidlertid urørt på 248 centimeter.

Grand Modus

Det blir den imidlertid ikke for Grand Modus. Den forlengende utgaven tar steget inn i småbilland hva gjelder totallengde og avstand mellom frem- og bakhjul med henholdsvis 403 og 257 centimeter. Det betyr både forbedret bakseteplass, men også mer lastekapasitet. Grand Modus tar opptil 410 liter bagasje med baksetene i bruk. Dermed fremstår Grand Modus nærmest som en liten Scenic.

Motorer

image: Renault med større Modus


Motorutvalget er også oppgradert. Minstemann er fortsatt en 1,2-liter på 75 eller 80 hestekrefter (avhengig av girkasse) og største motor er den samme 1,6-literen med 110 hestekrefter som tidligere ikke har vært tatt inn til Norge. De mest interessante motoren ligger nok likevel kanskje midt i mellom. På bensinsiden vil det si en nyutviklet 1,2-liters turbomotor med 100 hestekrefter som for øvrig nå også er tilgjengelig i Clio. På dieselsiden kan man velge mellom tre ulike effektvarianter av den velkjente 1,5-literen med mellom 70 og 105 hestekrefter.

I skrivende stund er det ikke klart hvilke av disse som blir tilgjengelige i Norge. Bilen kommer i salg like over nyttår.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!