Renault med sportsbil

Renault bekrefter at de kommer med en liten roadster innen et par år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er britiske Autoexpress som melder at Renault har bestemt seg for å gi Mazdas sportsbillegende MX-5 konkurranse. Den japanske roadsteren har i praksis svært få, om noen konkurrenter, og har uforstyrret kunnet ta for seg av markedsandeler de siste årene.

Wind

Renault viste allerede på Genève-utstillingen i 2004 et roadster-konsept ved navnet Wind og det er denne man nå ønsker å bygge videre på. Dermed er det klart at det dreier seg om en klassisk åpen toseter med frontmotor og bakhjulsdrift. Det er ikke kjent hvorvidt Renault kommer til å satse på et tradisjonelt stofftak eller en mer moderne ståltak-løsning.

Ikke nytt

image: Renault med sportsbil

Renault med sportsbil

  1. Store bilder
image: Renault med sportsbil


Selv om det ikke finnes noen sportsbiler blant dagens Renaultmodeller, er konseptet langt fra fremmed for den franske bilmakeren. Mellom 1996 og 1999 produserte man nemlig Spider, en rendyrket banebil på vanlige skilter hvor til og med frontrute var ekstrautstyr.

Spydspiss

Den kommende roadsteren blir langt i fra så hardbarket, men likevel trolig sportslig nok for de fleste. Bilens funksjon, foruten å selge, er å fungere som en spydspiss for Renaultsports satsning på sportslige standardbiler, som for eksempel Clio og Megane Sport.

2009

Opprinnelig var modellen planlagt å komme i 2010, men Renault skal ha bestemt seg for å fremskynde den med et år. Det vil si at den trolig blir presentert en gang i løpet av neste år.

Kilde: Autoexpress.co.uk

  • Store bilder av konseptbilen Wind fra 2004 finner du her.
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder