Renault kommer med SUV

Klassen med folkeSUVer får stadig nye deltakere og nå melder også Renault seg på i kampen.

Renault-Samsung er et koreansk datterselskap til den den franske bilprodusenten. Når de nå viser QMX, en kompakt firehjulstrekker i folkeSUV-segmentet, gir det oss en god pekepinn på hvordan Renaults kommende deltaker i klassen kommer til å bli. Det er nemlig i bunn og grunn snakk om samme bilen. Så er det heller ingen overraskelse at Renault kommer med en SUV. Allerede i fjor høst viste de på Paris-utstillingen konseptbilen Koleos Concept (se store bilder) som blir ganske lik den ferdige produksjonsutgaven i Renault-versjonen. Koleos Concept har også tydelige likhetstrekk med Renault-Samsung QMX, så den endelige designen på Renaults produksjonsversjon blir neppe veldig oppsiktsvekkende.

Sprek motor

Renault-Samsung QMX
Renault-Samsung QMX Vis mer

Renault kommer med SUV

  1. Store bilder


For øvrig vet vi ganske lite om bilen, men QMX er utstyrt med en Renault-diesel på 175 hestekrefter, samme motoren som sitter i Mégane Sport dCi og flerbruksbilen Espace. Effekten er spesielt frisk med tanke på at utgangspunktet kun er en firesylindret 2,0-liter. Regn med at denne motoren også kommer i Renaults ferdige utgave.

Det endelige navnet på Renaults kommende SUV er ikke klart, men Koleos er naturligvis et godt alternativ. Uansett navn kommer den på markedet rundt midten av neste år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder