Renault kommer med kupé

Et av Renaults viktigste bidrag til Frankfurt-messen er en kupeutgave av nye Laguna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpig er den bare et konsept, men Renault bekrefter at den er ment for serieproduksjon allerede neste år, til glede for oss og helt sikkert også alle i Renault-apparatet. En Laguna-kupé vil nemlig være med på å dra det franske merkets image en god del oppover.

Pen

I alle fall hvis den blir noe i nærheten så tøff, eller skal vi si lekker, som dette konseptet. Formene drar tankene i helt andre retninger enn hva vi typisk forbinder med Renault, uten at merkeidentiteten er helt tapt.

Laguna-basis

image: Renault kommer med kupé

Renault kommer med kupé

  1. Store bilder


Rent teknisk baserer man seg på nye Laguna som kommer til Norge over nyttår som femdørs kombi og stasjonsvogn. I fronten anes mange av de samme trekkene, men videre bakover har Coupé Concept, som den heter, fått en egen og småfrekk identitet. Baklyktene ligner mest de vi finner hos Aston Martin.

Innvendig er konseptbilen relativt virkelighetsfjern. Trolig får Laguna-kupeen samme interiør som de andre utgavene.

Stor dieselmotor

Coupé Concept er utstilt med en 3,0-liters V6-diesel under panseret. Denne motoren vil yte mellom 230 og 265 hestekrefter, litt avhengig av hvilken modell den sitter i. Dreiemomentet er tilsvarende og kan variere mellom 450 og 550 newtonmeter. Renault lover CO2-utslipp på under 200 gram per kilometer.

Forhjulsdrift

image: Renault kommer med kupé


Den solide motoren skal formidle kreftene til fremhjulene gjennom en sekstrinns automatkasse. At man har valgt å gå for forhjulsdrift, tolker vi som et tegn på at Renault fortsatt er et stykke unna firehjulsdrift i sine vanlige personbiler, med et lite unntak av den kommende SUVen Koleos som jo baserer seg på Nissan Qashqai.

Dimensjoner

Størrelsen på konseptbilen er omtrent som på nye Laguna med en totallengde på 468,5 centimeter. Vekten oppgis til 1.685 kilo og det gjør at den nye kupeen ikke er tyngre enn at den skal klare 0-100 på omtrent 7 sekunder.

Firehjulsstyring

image: Renault kommer med kupé


En annen ting som fortjener litt omtale er firehjulsstyringen som konseptbilen er utstyrt med. Renault skriver at denne bilen er først ut med dette systemet, og dermed er det klart for en morsom særegenhet i den kommende franske kupeen.

Neste år

Den ferdige produksjonsbilen skal være på plass mot slutten av 2008. Da blir den trolig tilgjengelig med en bensindrevet 3,5-liters V6’er i tillegg til denne store dieselen. En mindre motor med manuelt gir er også sannsynlig, men kanskje på et litt senere tidspunkt.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder