Renault kommer med billig stasjonsvogn

Peugeot gjorde suksess med sin stasjonsvogn-utgave av småbilen Peugeot 206 og nå kommer snart etterfølgeren 207 SW. Disse bildene avslører at også Renault planlegger en stasjonsvogn i småbilklasse, basert på Clio.

Bildene stammer fra vintertesting hvor man naturligvis ikke har klart å slippe unna spionfotografene, og derfor sitter vi nå med bilder av en tungt maskert testbil. Det er likevel ikke tvil om at det dreier seg om nettopp en Clio stasjonsvogn. Man kan lett se at bilen på bildet er større enn en vanlig femdørs Clio, det tyder bra for bakseteplass og bagasjeromsvolum.

Lenger

Det manipulerte bildet viser oss en ganske snerten liten bil som naturligvis deler mesteparten av trekkene med den vanlige femdørsvarianten av Clio, men akselavstanden virker å være større og hekken har fått en annen utforming. Interiørt og motormessig vil stasjonsvognen trolig ikke bringe med seg noe nytt. Det betyr bensin- og dieselmotorer med effekt fra 65 til 113 hester. Det er lite trolig at sportversjonen Clio Renault Sport vil bli å finne i stasjonsvogn-utgave.

Startpris under 200.000?

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer

Renault kommer med billig stasjonsvogn

  1. Store bilder


Med en stasjonsvogn vil Renault kunne øke Clio-salget ytterligere, til tross for at Clio allerede i dag er en av Europas desidert mest solgte biler. I Norge er ikke suksessen like brakende, men versjonen med mer plass vil muligens kunne lokke små familier som ikke har behov for like mye plass som en større kompakt- og mellomklassestasjonsvogn kan tilby. En startpris som trolig havner under 200.000 kroner er naturligvis også innbydende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store spionbilder.
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder