Renault imponerer igjen

Renault Modus er første småbil som oppnår fem stjerner hos Euro NCAP. Dermed befester Renault sin stilling som "stjernenes herre".

FEM STJERNER: Renault Modus er første småbil som oppnår fem stjerner hos Euro NCAP.
FEM STJERNER: Renault Modus er første småbil som oppnår fem stjerner hos Euro NCAP. Vis mer

Renault imponerer igjen

  1. Fotoalbum


Renault var det første merket som oppnådde fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester. Bilen var Laguna og året 2001. Og siden den gang har Renault dominert Euro NCAPs resultatlister. Renault Espace var første bil som oppnådde 35 poeng, mens Megane var den første kompaktklassebilen som ble belønnet med fem stjerner. Vel Satis og Scenic oppnådde også full pott og da også Renault Megane CC fikk fem stjerner, kunne Renault skryte av å ha hele seks biler inne i femstjerners-klubben.

Første småbil

Renault imponerer igjen


Men det sluttet altså ikke der. For nå har også Renaults nyeste modell, Modus, oppnådd 33 poeng, noe som kvalifiserer til fem stjerner. Modus er en mini-fleksibil, men plasseres på grunn av sin størrelse i småbilklassen. Dermed ble altså Renault førstemann til å oppnå fem stjerner også her.

God småbarnbeskyttelse

Renault imponerer igjen


Ved utgangen av fjoråret innførte Euro NCAP nye test-disipliner som måler små barns sikkerhet. Også denne øvelsen kommer Modus godt ut av. Modus beskyttet barn i barnesete godt nok til å bli belønnet med fire av fem stjerner. Ingen biler har foreløpig oppnådd fem stjerner i småbarn-testen.

Vi reiser allerede i oktober for å se nærmere på Modus, som sannsynligvis vil bli introdusert i Norge i mars 2005. Store bilder av Modus finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relaterte artikler:

  • De sikreste bilene: Full oversikt
  • Nå testes også barnas sikkerhet
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder