Rekordbil-mysteriet

Det ble lovet utrolige ytelser i Barabus TKR. Bilen ble vist frem. Hva skjedde så? Hvis noen der ute vet noe, skriv et innlegg!

Den dag i dag, når det diskuteres hvilke biler som er verdens raskeste, kommer det av og til en kverulant og sier: - Dere tar feil alle sammen; verdens raskeste produksjonsbil er Barabus TKR.

Verdens raskeste?!

Hæ? Brabus? Nei! BArabus. 0-100 på under 2,0 sekunder og 434 kilometer i timen. Banker både SSC Ultimate Aero, Bugatti Veyron og Koenigsegg ned i støvlene. Hva sier du til det?

London, 2006

Vel, når sant skal sies: Ikke stort. Men vent nå litt... Det sto jo faktisk en slik bil på bilutstillingen i London i... skal vi se - 2006, var det det var. Vi har til og med funnet igjen et bilde på nettet. Og en pressemelding.

1.005 hk

Ifølge denne er bilen en italienskprodusert supersportsbil med motor fra Storbritannia. Sakens kjerne, altså motoren, skulle være en biturboladet V8-motor med en toppeffekt på hele 1.015 hestekrefter (1.005 bhp) ved 6.800 omdreininger. Dette skulle gi de helt uhyrlige ytelsene 1,67 sekunder fra 0 til 60 mph (miles i timen), hvilket tilsvarer 1,8-1,9 sekunder fra 0 til 100. Topphastigheten, oppgitt til 270 mph, tilsvarer cirka 434 kilometer i timen. I løpet av utstillingen modererte Barabus seg noe og henviste til "under to sekunder" på 0 til 60 mph.


Seks mill

Det ble presisert at bilen skulle bygges i Colonella i Italia og at det skulle bygges 300 til 400 biler i løpet av en tre-årsperiode. Veiledende pris i England ble oppgitt til 360.000 pund, noe som ville gitt en pris i Norge på minst seks millioner kroner.

Barabus hadde en webside på Internett med beskrivelse av bilen og det var mulig å bestille et eksemplar der og da.

Så ble websiden tatt ned og ingen kontaktinformasjon var å oppdrive.

Lesere som vet mer er invitert til å komme med informasjon i tråden under.