Reklamefilmen for Peugeot 208 GTI gir bakoversveis

Action, James Bond, en vakker kvinne - har det noe med Peugeot å gjøre? Mer enn de fleste aner!

<b>HVA SKJER HER...?</b> Det får du svaret på i videoen nedenfor. Det har med et 30-årsjubileum å gjøre. Og - hvor er ulven? Foto: PEUGEOT
HVA SKJER HER...? Det får du svaret på i videoen nedenfor. Det har med et 30-årsjubileum å gjøre. Og - hvor er ulven? Foto: PEUGEOTVis mer

Det er en ulv et sted - men klarer du å finne den? Det er den artige inngangen produsenten av den smått spektakulære reklamefilmen vi fikk lyst til å dele med dere, har valgt å bruke.

Ved siden av Golf GTI finnes et annet GTI-ikon, nemlig Peugeot 205 GTI. Den ble lansert i 1984 og arven etter den er egentlig aldri blitt tatt opp - før nå. Nå feires 30-årsjubileum med den bilen som nærmer seg mest det opprinnelige konseptet - Peugeot 208 GTI.

Den syntes vi var særdeles morsom å kjøre da vi testet den.

Legendarisk reklamefilm

Den James-Bond-inspirerte reklamefilmen for 205 GTI ble nærmest legendarisk på 80-tallet og de PR-ansvarlige anno 2014 har latt seg inspirere av den britiske agentens tilsynelatende udødelige vesen ved å bruke samme tema i anledning 30-årsjubileet.

Aston-wannabe?

VEKKER MINNER: Interiøret i 208 GTI er moderne men har visuelle hint til forgjengeren fra 1984. Foto: Fred Magne Skillebæk
VEKKER MINNER: Interiøret i 208 GTI er moderne men har visuelle hint til forgjengeren fra 1984. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Peugeot spiller selvsagt på et helt annet register enn den britiske sports- og luksusbilprodusenten Aston Martin, som anses som den opprinnelige Bond-bilen (fra filmene, ikke fra bøkene). Aston har nettopp vist en bil som faktisk skal brukes i en Bond-film, nemlig Aston Martin DB10, som vi nylig har omtalt.

Turbo-underholdning

Hva synes du?

Er denne reklamen god underholdning? (Avsluttet)
Ja!(83%) 458
Nei!(14%) 75
Vet ikke...(4%) 21
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hva er så bakgrunnen for den spektakulære dynamikken den to minutter lange snutten kan oppvise? Jo, 208 GTI er en sportslig småbil som riktignok hinter til merkets fortid, men som tar i bruk resolutt moderne virkemidler med en kompakt, turboladet motor som yter 200 hestekrefter og solide 275 newtonmeter over et bredt register. (Bilen i filmen er en spesialutgave kalt 208 GTI 30th - som har fått 8 hestekrefter ekstra og den spesielle sorte og røde dekoren).

Med morsomme kjøreegenskaper, styring og girkasse, anser vi bilen verdig en film som viser at reklame også kan være god underholdning.

Og hvor er så ulven? Se godt etter!

Her kan du se den heseblesende reklamefilmen:


Og slik var den opprinnelige reklamen for 205 GTI: