Regnr holder det den lover

Registreringsnummeret kan være løsningen når nøden er størst. Denne iPhone-appen hjelper deg med det, og litt til.

<B>ALT PÅ ÉN PLASS:</B> Regnr-appen gjør ikke noe nytt, men den samler nyttige tjenester under én og samme paraply.
ALT PÅ ÉN PLASS: Regnr-appen gjør ikke noe nytt, men den samler nyttige tjenester under én og samme paraply. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig gikk jeg forbi min utendørsparkerte Ford og oppdaget at en litt for hyggelig nabo hadde parkert sin beskjedne Toyota altfor nær min støtfanger. Heldigvis skulle jeg ikke ut på akkurat det tidspunktet, men hadde jeg tilfeldigvis måttet rykke ut på en viktig pizzabestilling ville det vært altfor trangt til at bilen kunne lirkes ut.

DinSide har tidligere skrevet om Vegvesenets utmerkede tjeneste som lar deg sjekke via sms hvem som eier en hvilken som helst bil.

Ved å sende REGNR + registreringsnummer til 2282 (tre kroner per melding) kunne jeg raskt fått vite hvem som var eier av den lille bilen, og nesten like raskt funnet telefonnummeret til vedkommende på nett.

Geografisk oversikt

Denne appen har pakket inn registreringsnummer-tjenesten sammen med muligheten til å finne heftelser knyttet til et kjøretøy, i tillegg til å gi en oversikt over hvilke registreringsnummer som hører hjemme i hvilket geografisk område.

Det er en jobb Regnr (iTunes-lenke) gjør helt greit. Appen koster riktignok seks kroner, og den er i prinsippet ikke så mye annet enn et pent skall som enten sender deg videre til sms-applikasjonen for å sende tekstmelding til 2282, eller den sender deg videre til Brønnøysundregisteret sine nettsider slik at du kan sjekke eventuelle heftelser.

Det koster fortsatt

Tekstmeldingene til 2282 er naturligvis ikke gratis, og koster de samme tre kronene per melding som du ellers måtte betalt for å benytte deg av tjenesten.

Likevel, før du vet ordet av det trenger du å finne ut hvem det var som bulket en bil uten å legge igjen beskjed, eller om det finnes heftelser på den litt for billige bruktbilen du kom over hos din lokale bruktbilforhandler.

Da er faktisk Regnr kjekk å ha i app-lista.

Regnr kan lastes ned her.

Du kan se skjermbilder fra Regnr her: