Råskinn fra Opel på gang

Neste generasjon Opel Vectra er ennå ikke presentert. Likevel går allerede ryktene om det kommende flaggskipet i modellutvalget.

Publisert
Sist oppdatert
Også avansert førerhjelp kommer...


Det er amerikanske Motorauthority som hevder at neste generasjon Opel Vectra vil toppes av en bil som relativt greit overgår dagens Vectra OPC som tross alt har hele 280 hestekrefter. Kanskje ikke først og fremst på grunn av motorkraft, der er det forventet bare 20 ekstra hestekrefter fra den 2,8 liter store turbosekseren, men på grunn av mer avanserte tekniske løsninger.

Firehjulsdrift

GTC Concept
GTC Concept Vis mer

Råskinn fra Opel på gang

 1. Store bilder
Spionbilde av neste Vectra
Spionbilde av neste Vectra Vis mer


Neste Vectra OPC, som er det mest sannsynlige navnet, vil nemlig få drift på alle fire hjulene, og en differensialbrems som etter alt å dømme vil sitte mellom bakhjulene slik den gjør på Saab 9-3.

Epsilon II

Plattformen blir imidlertid ikke identisk. Mens dagens Saab 9-3 og Opel Vectra bygger på første generasjons Epsilon-plattform, vil neste generasjon bygge på Epsilon II som er forberedt for både for- og firehjulsdrift. Andre biler som er ventet å baseres på denne plattformen er neste generasjon Saab 9-3 og 9-5, samt en del amerikanske biler som neppe blir å se i Europa.

Motorutvalg

Mer ordinære utgaver av Vectra er også på vei. Regn med en rekke firesylindrede motorer på både bensin- og dieselsiden. I tillegg er det ventet en sekssylindret dieselmotor på anslagsvis 2,7 liter og 200 hestekrefter. Det er sannsynlig at også denne motoren vil kombineres med firehjulsdrift.

Elektronisk sikkerhet

Også avansert førerhjelp kommer, i form av elektroniske systemer som overvåker blant annet veibanen, motgående trafikk og bilens posisjon i forhold til veioppmerkingen.

Neste generasjon Opel Vectra skal presenteres på Genève-utstillingen tidlig neste vår.

 • Store spionbilder av kommende Vectra, samt bilder av GTC Concept, finner du her.
 • Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer