Råskinn fra Mitsubishi

Ralliart, en underavdeling av Mitsubishi i England, har lenge laget spesialversjoner av Lancer Evolution. Nå er det tid for en ny utgave, og resultatet er blant de råeste i Evo-familien.

Råskinn fra Mitsubishi

  1. Store bilder


FQ-360 heter toppmodellen i Ralliarts FQ-serie som også består av FQ-300, -320 og -340. Alle er basert på den niende og siste generasjonen av Mitsubishis rallyinspirerte familiesportsbiler. Motoren er stort sett den samme, det vil si 2,0-liters turboladet rekkefirer, men effekten er i FQ-360 forvirrende nok skremt opp i 371 hestekrefter. Dreiemomentet er nesten like imponerende med 492 newtonmeter ved 3200 omdreninger.

Karbonspoiler

Utvendig har man foretatt små justeringer som skal forbedre aerodynamikken. De mest iøynefallende forandringene er en ny frontspoiler i karbon og små haifinner bakerst på taket for å forbedre marktrykket ved høye hastigheter. FQ-360 får også et sett nye 17-tommers felger skodd med dekk i dimensjonen 235/45-17.

Uforandret chassis


Bremser, understell og firehjulsdriftssystemet er uforandret fra Evolution IX. Med fjæringskomponenter fra Bilstein, bremser fra Brembo og elektronisk styrt firehjulsdrift, bør ikke det være noe problem. Mitsubishi er nøye med å påpeke at dette ikke blir en fullstendig kompromissløs sportsbil, men at den også tilbyr komfortelementer som klimaanlegg og elektronisk betjening av vinduer og speil.

Mitsubishi Lancer Evolution IX FQ-360 lanseres på London Motor Show i sommer. FQ-serien er spesielt beregnet for det britiske markedet og kommer ikke til å importeres til Norge.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder