Raskere Ferrari

575 er et nytt navn i Ferrari-sammenheng. Det refererer til motorens slagvolum, som har økt fra 5,5 liter til 5,75 liter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Raskere Ferrari
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er ikke mye som skiller 575 fra 550, men en og annen detalj har forandret seg. Luftinntakene har blant annet fått en litt annerledes fasong og lyktene er nye. Felgene er også nye og aerodynamikken er forbedret rundt hjulene.

Større motor

Motoren vil beholde sylindervinkelen på 65 grader, fire overliggende kamaksler, fire ventiler per sylinder og aluminiumsblokk og topp. Bokstaven ”M” i navnet står for ”Modificato”, og det er i hovedsak motoren som har blitt modifisert. Slagvolumet er nå oppe i 5,75 liter og effekten er nå 515 hestekrefter ved 7.250 omdreininger i minuttet. Dreiemomentet er 590 newtonmeter ved 5.250 omdreininger og den nye motoren har dermed en forbedring i mellomregisteret på 15 newtonmeter mellom 1.000 og 4.000 omdreininger.

F1-gir

image: Raskere Ferrari

Dette er Ferraris første gatebil med 12 sylindre og automatisk kløtsj. Giringen foregår med hendler bak rattet og du har en sportsinnstilling på giringen i tillegg til normalfunksjon. Trykker du på autoknappen, girer bilen som en vanlig automatgiret bil.