Rangering av forsikringsselskapene

Hvilke av de norske forsikringsselskapene er best på båtforsikring? Og hvilke bør du holde deg unna?

I artiklene om hver enkelt båtklasse vil du finne ut hvilket selskap som tilbyr den billigste forsikringen for akkurat din båt. Vi har imidlertid også rangert selskapene etter hvor rimelige de er sammenlagt.

1. Netviq

Netviq er absolutt et selskap å vurdere. Selskapet ga faktisk det beste tilbudet på både jolle og snekke, og det nest beste på skjærgårdsjeep og seilbåt. I tillegg opererer selskapet med 2.000 kroner i egenandel, i motsetning til de fleste andre som opererer med 3.000 kroner.
Netviq er imidlertid en relativt ny aktør på det norske forsikringsmarkedet og prisene er så lave at vi lukter lokketilbud. Bli derfor ikke overrasket om prisene stiger til neste år.

2. Dial

Dial er billigst på seilbåt og nest billigst på både jolle og snekke. Selskapet er imidlertid skeptisk til raske båter, noe som gjenspeiles av den relativt høye prisen på vår utvalgte skjærgårdsjeep. Hvis du ønsker å benytte deg av Dials lave priser, er du nødt til å bli totalkunde i selskapet.

3. Vår

Vår tilbyr rimelige båtforsikringer og er blant annet tredje billigst på vår utvalgte skjærgårdsjeep. Selskapet ligger godt under gjennomsnittet både på joller og snekker, men er tydeligvis skeptisk til seilbåter.

4. Vesta

Vesta er meget rimelige på snekker og seilbåter og oppnår tredjeplass i begge disse klassene. Selskapet er mindre interessert i å forsikre joller og skjærgårdsjeeper. Vesta krever at du er totalkunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5. Gjensidige

Gjensidige er relativt rimelig på skjærgårdsjeeper og oppnår en fjerdeplass, men ligger over snittet på både joller og snekker. Gjensidige er det dyreste selskapet å forsikre seilbåten din i.

6. Aktiv

Aktiv er relativt rimelig på seilbåt og oppnår en fjerdeplass, men er blant de dyreste på alle motorbåtene. I tillegg krever Aktiv at du er totalkunde.

7. If

If oppnår en fjerdeplass på jolle, men er blant de dyreste på alle de andre båtene. If får imidlertid pluss for 2.000 kroner i egenandel.

8. Sparebank1

Som båtforsikringskunde bør du holde deg unna Sparebank1. Selskapet er nemlig blant de dyreste uansett hva slags båt du har. Sparebank1 krever at du oppretter en bankkonto før du får forsikret båten din. Pluss for 2.000 kroner i egenandel.

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa forsikrer ikke båter som er verdt mer enn 400.000 kroner, og vi har derfor utelatt selskapet fra rangeringen. Har du imidlertid en skjærgårdsjeep, bør du absolutt vurdere selskapet, som kun forlanger 5.628 kroner for en Ibiza 20 Sport. Dette er faktisk 1.500 kroner billigere enn Netviq, som er nest billigst. Trygg-Hansa krever bare 2.000 kroner i egenandel. Selskapet har imidlertid hatt problemer med sin rimelige bilforsikring, og det kan nok hende at også båtforsikringsprisene vil stige i fremtiden.