Range Rover Sport-råtass

Det er den tyske tuneren Hamann som har begått denne nokså brutale versjonen av den allerede barske Range Rover Sport.

Conqueror (erobrer), det er navnet Hamann har gitt den røffe skapningen, som har fått en del visuelle endringer i forhold til en standard Range Rover Sport.

Men også under panseret har det foregått saker og ting.

Hester og moment

Range Rover Sport-råtass

Range Rover Sport-råtass

  1. Store bilder!
Range Rover Sport-råtass

V6-dieselen har fått en effektøkning på 35 hester til totalt 225 og burde i denne varianten gi bilen respektable ytelser - særlig takket være dreiemomentet på 510 newtonmeter. Også bensinmotorene har fått gjennomgå. Den atmosfæriske V8-eren produserer i Hamann-utførelse 323 hestekrefter og 450 newtonmeter, men det er særlig den overladede versjonen som imponerer med hele 475 hester og et solid dreiemoment på 610 newtonmeter.
Endringer er gjort både på motorstyring, eksosanlegg og kompressor og således blir Conqueror Supercharged en real muskelbil!

23 tommer

Utseende holder følge med ytelsene - og vel så det. Bilen kan senkes elektronisk med tre til fire centimeter og de råeste Hamann 23-tomsfelgene gjør den sportslige profilen komplett. Dekkene har dimensjonene 315/25-23...

Dekor og utstyr

Bildene viser en fullt utstyrt Hamann Range Rover Sport Conqueror, og her finnes også spesifikke brede skjermer og skjørt, kraftige luftinntak hvorav side-"gjellene" har karbondekor. Karbon og aluminium pryder interiøret, og listen slutter ikke der.

Pris/smak

Noen pris er det vanskelig å oppgi, for det finnes så mange grader av spesialtilpasninger. Det som imidlertid er sikkert er at en Conqueror blir adskillig dyrere enn en standard Range Rover Sport, og den er i utgangspunktet ikke billig. Resten blir en vurdering som går utover budsjettbetraktninger og kommer inn på hva man individuelt oppfatter som god/dårlig smak...

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Land Rover-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder