Range Rover er en veldig ny modell, men allerede har det kommet en kabriolet-versjon. Riktignok ikke produsert av Land Rover selv, men av et spesialisert firma ved navn Newport Convertible Engineering. Foto: Newport Convertible Engineering
Range Rover er en veldig ny modell, men allerede har det kommet en kabriolet-versjon. Riktignok ikke produsert av Land Rover selv, men av et spesialisert firma ved navn Newport Convertible Engineering. Foto: Newport Convertible EngineeringVis mer

Range Rover som kabriolet

I beste Land Rover-tradisjon kommer allerede en toppløs utgave av nye Range Rover.

Det har vært mye frem og tilbake om hvorvidt land Rover skulle lansere en åpen utgave av det som allerede ser ut til å bli et stil-ikon, nemlig Range Rover Evoque. Først ble det dementert, så - nylig - ble det bekreftet igjen.

TEST: Range Rover Evoque

Newport har gjort det

Men i mellomtiden har det vært handling, og ikke prat, som har stått på programmet hos Newport Convertible Engineering, et firma basert i USA som har spesialisert seg på å kappe taket av biler av den litt mer eksklusive klassen. Resultatet ser vi på bildene - det dreier seg om en åpen bil av typen "halv-kabriolet", slik man har sett det tidligere basert på ur-Land Roveren, som i dag heter Defender.

Vi har testet nye Range Rover

Newport har andre luksuriøse kabrioleter på samvittigheten - som denne Jaguar XJ-utgaven.
Newport har andre luksuriøse kabrioleter på samvittigheten - som denne Jaguar XJ-utgaven. Vis mer
Newport har andre luksuriøse kabrioleter på samvittigheten - som denne Jaguar XJ-utgaven.
Newport har andre luksuriøse kabrioleter på samvittigheten - som denne Jaguar XJ-utgaven. Vis mer


Litt rar med tak?


Newport er ingen smågutter i bransjen og har også laget kabrioletutgaver av såvel Jaguar som eldre Land Rover-modeller, Rolls-Royce, Bentley og en rekke mer eller mindre prestisjetunge merker. Her kan du for øvrig se en rekke eksempler. Når det gjelder Newports versjon av Range Rover, kan vi styre oss for utseendet med taket oppe, derimot synes vi den i åpen tilstand har en kledelig eleganse som passer godt til typen bil.

Helt ny ur-Land Rover