Rånerens nye drømmebil: Ny Civic Type R

Forrige generasjon Civic Type R hadde en suksess som langt overgikk forventningene. Nå håper Honda å gjenta og kanskje forbedre den avdøde modellens resultater.

Rånerens nye drømmebil: Ny Civic Type R

Rånerens nye drømmebil: Ny Civic Type R

  1. Store bilder!
Rånerens nye drømmebil: Ny Civic Type R
Rånerens nye drømmebil: Ny Civic Type R


Den nye Civic, som vi i løpet av de kommende ukene vil bringe en test av, er foreløpig tilgjengelig i femdørsversjon, som nok er den som vil bli overlegent mest solgt her i landet. I Genève ble tredørsversjonen vist frem - i en meget spesiell drakt.

Minst 200 hester

Nye Civic med tre dører vil komme i salg i Europa utpå høsten. Den vil bli produsert sammen med den eksisterende femdørsversjonen ved Honda UKs fabrikk i Swindon i England. Der vil også dens sportslige avlegger, Type R, bli laget. Bilen som vises her er et såkalt konsept, men Honda innrømmer selv at den kommende Type R vil se omtrent slik ut. Nye Type R vil gjenbruke suksess-oppskriften fra forgjengeren: En meget turtallsvillig toliters motor med en minimumseffekt på 200 hestekrefter - uten overlading av noen art.

Type R, som i forrige utførelse er blitt solgt i over 35.000 eksemplarer, er Hondas svar på Volkswagens GTI: en sportslig men anvendbar bil som kan trives både på bane og til familieutflukter.

Honda lover i hvertfall at den nye Type R vil bli like morsom å kjøre som den er fin å se på. Salgsstart er planlagt tidlig i 2007.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder