Råere Range Rover Sport

Konseptbilen Range Stormer fra 2004 varslet ny retning for terrengbilprodusenten Land Rover.

Range Rover Sport HST
Range Rover Sport HST Vis mer

Råere Range Rover Sport

  1. Store bilder!
Konseptbilen Range Stormer fra Detroit-utstillingen 2004.
Konseptbilen Range Stormer fra Detroit-utstillingen 2004. Vis mer
Range Rover Sport HST
Range Rover Sport HST Vis mer
Range Rover Sport Supercharged uten HST-pakke.
Range Rover Sport Supercharged uten HST-pakke. Vis mer


Vellykket markedsføring og eggende utsnittsbilder gjorde at konseptbilen Range Stormer fikk masse oppmerksomhet. Kort etter lanseringen av tredje generasjon Land Rover Discovery dukket en ny og mye sportsligere SUV opp med utgangspunkt i den samme plattformen.

Tydelig

Med ett skulle "alle" ha den nye Range Rover Sport, og selv om navnet forvirrer er det ikke tvil om at bilen har fått sitt eget tydelige preg. Likevel savnet nok noen de ekstreme linjene fra konseptbilen, og disse er nå bønnhørt.

I England lager de en spesialutgave som får tileggsbetegnelsen HST, men i Norge nøyer importøren seg med å tilby deler av denne pakken i form av et "Stormer body kit".

Pakken inneholder en heftig ny bikubegrill, ny frontstøtfanger med skarpere linje, dypere luftinntak og nye tåkelys. Bakfra blir bilen også lett å kjenne igjen med firkantede eksosrørmunninger plukket direkte fra konseptbilen, og også en mer kantede bakfanger.

Demonterbar spoiler

De som er bekymret for terrengegenskapene med den relativt dype og lave frontspoileren kan beroliges med at den nedre delen er avtakbar slik at du fortsatt kan kjøre rett opp fjellvegger.

Det er også litt andre jåledetaljer i HST-pakken, blant annet kromlist rundt luftinntaket på siden, 20-tommers Stormer-felger og lakkerte sidespeil. Av mer tekniske ting har HST-varianten fått en elektronisk styrt bakdifferensial.

Som nevnt kommer ikke Range Rover Sport som HST-utgave til Norge, men de viktigste elementene vil bli tilgjengelig gjennom stylingpakken Stormer som er klar til sommeren.

Store bilder Range Rover Sport HST.

Her finner du mer Land Rover-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder