Her er Hennessey-Corvetten parkert foran en til Texas State Troopers' Dodge Challenger. Politifolkene målte Corvetten til over 320 kilometer i timen på rettstrekningen på en ny bomvei. Foto: Hennessey
Her er Hennessey-Corvetten parkert foran en til Texas State Troopers' Dodge Challenger. Politifolkene målte Corvetten til over 320 kilometer i timen på rettstrekningen på en ny bomvei. Foto: HennesseyVis mer

Radaren virker: Også i 320 kilometer i timen

Syvende generasjon Chevrolet Corvette er rask i seg selv. Men for noen er det ikke nok.

Sportsbilspesialisten Hennessey står allerede bak en av verdens desidert raskeste biler, Hennessey Venom, og en Corvette ZR1, oppgradert til over 1.000 hestekrefter.

Men det stopper selvsagt ikke der, og nå har de tatt for seg den nye Corvetten C7.

Lystgass

Versjonen heter Hennessey HPE 600 Chevrolet Corvette Stingray og har en oppgradert versjon av V8-motoren under panseret. Med et "skudd" lystgass (Dinitrogenoksid eller N2O), får den enda et lite tilskudd av krefter.

Og det går unna, noe politiets fartsmåler på en ny strekning offentlig bomvei i Texas, USA, nylig kunne bevise.

Det morsomme er at dette er første gang nykommeren kjøres i over 200 miles i timen (322 kilometer i timen), målt med GPS-måling i tillegg til politilasermåleren (Stalker Lidar LR).


Se video av kjøringen:


Klarert på forhånd

Det ble gjennomført delvis for å teste toppfarten på den Hennessey-trimmede sportsbilen og delvis for å sjekke om politiets lasermåler ville klare å måle den grove fartsovertredelsen - som i dette tilfellet heldigvis var klarert på forhånd med myndighetene.

Man fant også ut at veistandarden er forbilledlig på denne nye strekningen motorvei vest for Houston, Texas, som har fått navnet Texas State Highway 99.

Se den nye Corvetten som stasjonsvogn!

Foto: Hennessey
Foto: Hennessey
Foto: Hennessey
Foto: Hennessey
Her er Hennessey-Corvetten parkert foran en til Texas State Troopers' Dodge Challenger. Politifolkene målte Corvetten til over 320 kilometer i timen på rettstrekningen på en ny bomvei. Foto: Hennessey
Foto: Hennessey
Foto: Hennessey
Foto: Hennessey på YouTube


Bom-tagget

I hvertfall skrøt testføreren, John Hennessey, av den plane, fine overflaten han fikk anledning til å prøvekjøre på. I tillegg viste det seg at selv i denne hastigheten, klarer bomring-systemet "Toll Tag RFID" (jada, de har sånt i USA også), å registrere bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Full pott under denne testdagen altså.

700 hester

Selv standardutgaven av Corvette C7 greier 295 kilometer i timen med sine 466 hestekrefter.

For å få tynt ut 27 km/t ekstra, trengtes imidlertid Hennessey-motoroppgraderingen - i dette tilfellet til vel 700 hester med et tilskudd av lystgass. Når neste Hennessey-versjon - HPE700 - kommer, skal sistnevnte tilskudd ikke lenger være nødvendig for å oppnå samme topphastighet. Den vil derimot være utstyrt med en TVS2300-kompressor.