Qoros 3 Hatch - se den kinabilen!

Denne klassisk dimensjonerte kompaktbilen skal snart avdukes for publikum i Genève.

<b>MIDT I BLINKEN:</b> Kineserne sikter rett på kjernen i det europeiske bilmarkedet med sin nye Qoros 3 Hatch. Den skal med andre ord konkurrere med bestselgerne VW Golf, Ford Focus, Renault Mégane, Opel Astra og Peugeot 308. Argumenter er god plass, høyt sikkerhetsnivå og massiv bruk av multimedia og nettsky-teknologi. Foto: QOROS
MIDT I BLINKEN: Kineserne sikter rett på kjernen i det europeiske bilmarkedet med sin nye Qoros 3 Hatch. Den skal med andre ord konkurrere med bestselgerne VW Golf, Ford Focus, Renault Mégane, Opel Astra og Peugeot 308. Argumenter er god plass, høyt sikkerhetsnivå og massiv bruk av multimedia og nettsky-teknologi. Foto: QOROSVis mer

Fortsatt er det ikke mange som kjenner bilmerket Qoros. Inntil for et års tid siden var det da også fullstendig ukjent. Og her viser de allerede Qoros 3 Hatch, en moderne og veldesignet bil tilpasset europeiske kunder, som skal avdukes på bilutstillingen i Genève i mars.

Shanghai -> Genève

Kineserne har slått seg opp i bilindustrien i flere år og har et indirekte nærvær i Europa, særlig via eierskapet i Volvo.

Men denne kinesiske bilprodusenten, basert i Shanghai, har forberedt seg grundig på å entre det vanskelige europeiske markedet fra Kina. I virkeligheten har selskapet både kinesisk og israelsk kapital (Eierne er bilprodusenten Chery Automobile og Israel Corporation - et stort holdingselskap - med hver sin halvdel av eierandelene).

Den nye produsenten har hyret inn en mengde erfarne bilfolk fra Europa og europatalsmann Volker Steinwascher (ex. Volkswagen) er også vise-styreformann og toppsjef Guo Quians høyre hånd.

Toppresultat i sikkerhet

LINJEREN: Vi Synes Qoros 3 Hatch ligner en del på nye Peugeot 308, som også er en god bil i Golf-klassen. Foto: QOROS
LINJEREN: Vi Synes Qoros 3 Hatch ligner en del på nye Peugeot 308, som også er en god bil i Golf-klassen. Foto: QOROS Vis mer


Nylig vakte Qoros oppsikt da deres første produksjonsmodell, Qoros 3 Sedan, ikke bare oppnådde fem stjerner og toppscore i sikkerhetstestingen til Euro NCAP, men også ble kåret til den sikreste av alle biler testet av den europeiske sikkerhetsorganisasjonen i 2013 - et år hvor det hittil strengeste regelverket har vært gjeldende!

Det er all grunn til å anta at bilen som vises her vil gjøre det like bra - det dreier seg nemlig om en VW Golf-konkurrent konstruert på samme plattform og grunnstruktur som den prisbelønte sedanen.

Tør vi anta at en del europeiske bilprodusenter så smått har begynt å skjelve i buksene?

Video - Qoros 3 Hatch:


Golf-klassen

Qoros 3 Hatch er ellers en typisk kompaktbil som er midt i blinken for det europeiske markedet. Den kan minne om en krysning mellom VW Golf og nye Peugeot 308, og er med sine 444 centimeter på størrelse med de større i klassen, som Mazda 3 og Ford Focus. Bilen minner ikke så rent lite om Peugeot 308 - og også om Skodas nye Rapid Spaceback, som vi testet ganske nylig.

I denne klassen er konkurransen blitt veldig tøff, så nykommeren skal ha knallsterke argumenter for å hevde seg. At Qoros 3 Hatchback er svært kollisjonssikker, regnes jo som så å si ...sikkert.

I tillegg skal den være velutstyrt - blant annet kommer multimedia med 8-tommers berøringsskjerm i farger som standard. 3G ombord med livstids-nettsky-forbindelse (QorosCloud), skal tilbys på de fleste versjoner.

Motorene deler den med sin sedan-bror: Utover at det dreier seg om 1,6-litere, både selvpustende og med turbo, vet vi ikke så mye.

Men vi kommer til å høre mer om Qoros, og det ganske snart. Vær trygge!