PT Street Cruiser Series 2

Savner du særpreg på Chrysler PT Cruiser? Etter nyttår kommer en spesialutgave som kanskje vil friste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: PT Street Cruiser Series 2
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har det vært motoriseringen som har vært problemet er også dine bønner hørt, spesialutgaven får en 2,4-liters turbomotor.

215 hestekrefter

Med girkasse fra tyske Getrag og lånt 2,4-liter fra storebror Voyager gir nok spesialutgaven et annet inntrykk en 1,6-literen med 115 hestekrefter vi er vant til her hjemme. Voyager-motoren er overtalt blant annet ved hjelp av en turbolader til å yte 68 hestekrefter mer enn den gjør i Voyager. PT Street Cruiser Series 2, eller PT Dream Cruiser Series 2 som bilen heter i USA, har 215 hestekrefter under panseret.

image: PT Street Cruiser Series 2

Toppeffekten taes ut ved 5.000 o/min, og maksimalt dreiemoment på i overkant av 330 Newtonmeter (Nm) ved 3.600 o/min. Fleksibiliteten ivaretaes ved at 90 prosent av dreiemomentet er tilgjengelig fra 2.300 o/min til 5.000 o/min. Som ekstrautstyr leveres PT Street Cruiser Series 2 med automatgir.

17-tommer krom

Det er først og fremst fargen som skiller spesialutgaven fra de andre. Bilen er lakkert med perleeffekt i en slags gulloransje farge som kalles Tangerine. Fargen går igjen i interiørdetaljene og takspoileren. PT Cruiser kler krom, og bilsiden har fått en kraftig kromlist. Felgene, som er 17-tommer store, er også helt i krom.

Spesialutgaven kommer i et relativt begrenset opplag. Nord-Amerika får 7.500 eksemplarer, resten av verden må klare seg med 2.000.

Den norske importøren vil ikke ha bilen i sine prislister, den blir for dyr, men vil du absolutt ha bilen kan den taes inn på spesialbestilling.

image: PT Street Cruiser Series 2

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Chrysler-tester
  • Her finner du flere Chrysler-nyheter
  • Her finner du våre Chrysler lanseringsartikler