HAR JEG PROMILLE? Ved hjelp av vår promillekalkulator kan du få en indikasjon på om du fortsatt har promille. Foto: NTB Scanpix
HAR JEG PROMILLE? Ved hjelp av vår promillekalkulator kan du få en indikasjon på om du fortsatt har promille. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hvordan sjekke om man fortsatt har promille?

Prøv vår promillekalkulator

Ble det mye drikke, eller litt vel sent på gårsdagens fest? Prøv Dinsides promillekalkulator.

Er du usikker på om du fortsatt har promille, kan Dinsides promillekalkulator gi deg en indikasjon på dette, den finner du nederst i artikkelen.

Kalkulatorens mulige svakhet er at den krever en viss hukommelse, for du må huske hva du har konsumert, og alkohol gjør som kjent at korttidshukommelsen kan svekkes en smule. Likevel vil kalkulatoren kunne gi deg en indikasjon på om du fortsatt har promille, eller ikke.

Hva er promille?

Promille beskriver alkoholkonsentrasjonen du har i blodet, nærmere bestemt gram alkohol per kilo (eventuelt liter) blod. 1 promille betyr at blodet inneholder cirka 1 gram alkohol per kilo (eventuelt liter) blod, skriver Folkehelseinstituttet (FHI).

Når kan man kjøre bil?

Skal du kjøre bil etter inntak av alkohol, går Vegtrafikklovens grense på 0,20 promille.

Den generelle tommelfingerregelen er at du bør vente i minimum 12 timer etter at du sluttet å drikke alkohol, til du setter deg bak rattet.

Prøv vår promillekalkulator

I vår promillekalkulator fyller du inn hvor mye du har drukket av forskjellige typer drikke, og hvilket klokkeslett du startet og sluttet å drikke.

Forklaring på de forskjellige punktene i kalkulatoren finner du ved å klikke på spørsmålstegnene til høyre.

 Alkoholforbrenning
   Inntak Styrke
  Lettøl liter %  
  Pils liter %  
  Vin liter %  
  Hetvin liter %  
  Brennevin liter %  
  Kroppsvekt kg  
  Startet/sluttet å drikke