Honda Insight. Amerikansk produksjonsmodell.
Honda Insight. Amerikansk produksjonsmodell.Vis mer

Prius-konkurrent på vei

Honda letter litt på sløret og avslører litt mer av Insight.

Dette er det første bildet av Insight slik den vil se ut i produksjonsversjon. Dette er den amerikanske versjonen, men vi regner med at den europeiske blir temmelig lik.

Konseptmodellen av Insight ble vist på bilutstillingen i Paris i år. Nå nærmer det seg bilutstilling i Detroit, tro det eller ei, og Honda skal vise den ferdige amerikanske Insight-versjonen der. Selv om de ikke sier mer om motor og ytelser foreløpig regner vi med at Honda og Toyota, som kommer med ny Prius, følger hverandre tett på disse to modellene.

Honda sier videre i en pressemelding at det er flere hybridbiler på vei. De lover også at sportsbilen CR-Z (Compact Renaissance Zero) skal settes i produksjon og at småbilen Jazz også kommer som hybridbil.

Brenselcelle

Her hjemme tenker vi først og fremst på CR-V når vi snakker om Honda. Det som er verdt å merke seg er at Honda er en teknologidriver. De har som første merke en brenselcellebil i produksjon. Denne tankes med hydrogen og slipper ut 0 gram CO2. I California kan denne bilen leases i en treårsperiode for 600 dollar i måneden. Mer om den finner du her.

Honda Insight. Amerikansk produksjonsmodell.
Hybridsportsbilen Honda CR-Z. Dette er foreløpig en konseptbil.