Prisvinner: Nye Mitsubishi Outlander

Nye Mitsubishi Outlander har prislisten klar. Den kommer til Norge i februar med en startpris på 360.000 kroner.

Prisvinner: Nye Mitsubishi Outlander


FolkeSUV-klassen har vokst voldsomt de siste årene. Biler som Toyota Rav4, Honda CRV og Suzuki Grand Vitara har gjort stor suksess, ikke minst her i landet. Første generasjon Outlander kom så sent som i 2003 til Norge, og har siden oppnådd brukbare salgstall. Den har imidlertid hatt et betydelig handicap med kun bensinmotorer tilgjengelig. Det er ikke tilfellet med den nye generasjonen som lanseres med Volkswagens 2,0-liters dieselmotor på 140 hestekrefter og 310 newtonmeter.

Priser og utstyr

Prisvinner: Nye Mitsubishi Outlander


Fire utstyrsnivåer er tilgjengelig hvorav Invite er det rimeligste. Innstegsmodellen har standardutstyr som ESP, automatisk klimaanlegg og CD/radio med seks høytalere. Prisen for denne er 356.000 kroner. Neste trinn på stigen er Intens til 375.000, Intens+ til 395.000 og toppmodellen Instyle til 410.000 kroner. I sistnevnte er blant annet skinninteriør, xenonlys, nøkkelløs betjening og 18-tommers aluminiumsfelger standard. Syv seter er følger med kostnadsfritt på de to høyeste utstyrsnivåene.

Rimelig

Prisvinner: Nye Mitsubishi Outlander


Sammenlignet med konkurrentene er Outlander meget konkurransedyktig priset. Bare Toyota Rav4 er billigere med sin startpris på 343.000 kroner for billigste dieselmotor (priser etter avgiftsendringen), men dette er også en betydelig mindre bil og har kun fem seter. Mer sammenlignbare konkurrenter som Opel Antara (også kun femseter), Chevrolet Captiva og Hyundai Santa Fe er betraktelig dyrere med tilsvarende motorisering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syvseter

Prisvinner: Nye Mitsubishi Outlander


Outlander II har vokst ganske kraftig og det har gitt mulighet for en tredje seterad. Syv seter er noe som kjøperne tydeligvis setter stor pris på, og konkurrenter som Hyundai Santa Fe, Opel Antara, Chevrolet Captiva og de kommende Outlander-kusinene Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser, har alle mulighet for syv sitteplasser. Selv om vi på lanseringen konkluderte med at de bakerste setene egnet seg best som nødseter, er det greit å ha muligheten til å frakte et par ekstra unger til og fra fotballtreningen.

Flere motoralternativer

I tillegg til dieselmotoren på 2,0 liter ventes det også en større diselmotor fra PSA på 2,2 liter og 156 hesterkrefter. To bensinmotorer vil også bli tigjengelig. Den rimeligste blir en firesylindret 2,4-liter med 170 hester. Toppmotoriseringen utgjøres av en V6'er på 3,0 liter og 220 hestekrefter.

  • Store eksteriørbilder finner du her.
  • Store interiørbilder finner du her.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder