Prisundersøkelse: Sjekk priser før du kjøper vinterdekk!

Sommeren er igjen over og tiden nærmer seg for å ta frem vinterdekkene. Ved kjøp av nye vinterdekk er det mye og hente på å sjekke priser. Vi sparte 1.912 kroner på noen samtaler. Siden det eksisterer både offisielle og uoffisielle importører er det også viktig å se på merkingen av dekket.

Prisundersøkelse: Sjekk priser før du kjøper vinterdekk!


Hos Møller Skøyen AS fikk vi i utgangspunktet oppgitt at prisen på 4 Continental Viking Contact 195/65-15 piggfrie vinterdekk var 5.424 kroner (inkl moms og miljøavgift). Til sammenligning nøyer Johs. Bjerke seg med 3.512 kroner -- en besparelse på 1.912 kroner.

I ettertid har vi blitt oppringt av Møller Skøyen, som ved kontroll har funnet ut at de oppga feil priser til vår undersøkelse. Hos Møller Skøyen skal den korrekte prisen på 4 Continentaldekk være 4.080 kroner. (Red. anm. Oppdatert 7. oktober kl. 09.00)

Flere dekkmerker er det store prisforskjeller på. Bridgestone Blizzak 195/65-15 koster 4.800 kroner hos Bertel O. Steen Autostern. Dekkforhandleren Vianor vil ha 4.540 kroner, mens Johs. Bjerke klarer seg med 3.640 kroner. Etter omfattende ringerunder kan vi konkludere med at de dyreste dekkene finner du hos bilforhandleren, deretter følger bensinstasjonene. De laveste prisene finner du hos dekkforhandlerene, og billigst av bilgummispesialistene er de som driver med ”grå” import.

Merking er viktig

Prisundersøkelse: Sjekk priser før du kjøper vinterdekk!

  1. Priser på vinterdekk
  2. Dinsides tips ved kjøp av vinterdekk!

Som vinterdekkjøper bør du se på merkingen av dekket. Forhandlere og importører har et litt likegyldig syn på saken, men det har ikke NAF. De mener at vinterdekk bør ha E-merking - E etterfulgt av et tall – som sier at dekket er godkjent av EU og dekket bør også være DOT merket. Eksempel på DOT merking: DOT 458. Det betyr at dekket er produsert i uke 45 i 1998. Les mer om merking her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inntil 3 år gammelt er akseptabelt

Når man har funnet DOT merket vet man altså når dekket er produsert. En utbredt misforståelse er at dekk er ”ferskvare”. Dekk som er lagret mørkt og kjølig i opptil 3 år har ubetydelig dårligere vinteregenskaper enn dekk som er produsert f.eks for 6 måneder siden.

Men du som dekk-kjøper har liten eller ingen mulighet til å sjekke hvordan dekkene har vært lagret. DinSide anbefaler deg derfor ikke å kjøpe dekk som i følge DOT-merkingen er eldre enn 1 år.

Du kan få 1.000 kroner av Oslo Kommune

Husk at du kan få kr 1.000 for dine gamle piggdekk ved overgang til piggfrie vinterdekk. Her er det rom for å være litt kreativ hvis du ikke har fire piggdekk selv. Tenk etter hvor dette kan finnes i din dimensjon. Kanskje bestemor har noe etter bestfar, brygga på hytta etc. Dette kan du lese mer om her.