PRISTEST:Ettermontering av bilalarm

Det å bli utsatt for innbrudd i bilen kan være en frustrerende opplevelse. Ruter og dørlåser må skiftes og du risikerer å bli uten bil i flere dager. Anmeldelser og forsikringspapirer må fylles ut og leveres inn. Og på toppen av det hele - du risikerer å måtte punge ut med flere tusen kroner i egenandel.

PRISTEST:Ettermontering av bilalarm

I løpet av de siste årene har stadig flere bilmodeller blitt utstyrt med elektronisk startsperre. I dag er startsperre standardutstyr i alle nye biler. Biler med elektronisk startsperre er svært vanskelige å "tjuvstarte", noe som har ført til at slike biler stort sett får stå i fred for biltyver. Dette er selvfølgelig flott for eiere av biler med startsperre - men ikke like hyggelig for eiere av eldre biler uten startsperre. For jo flere biler som blir utstyrt med startsperre, jo færre biler har biltyvene å velge blant. Dermed forverres situasjonen for eiere av biler uten startsperre.

Sikkerhetsutstyr

Har du ikke startsperre? Hvis svaret er nei, kan du kan trøste deg med at det finnes mengder av antityveri-utstyr å velge blant. DinSide Bil har sjekket ut hva som finnes hos Torshov Bilrekvisita, Bilvarehusene Nor og Biltema. Artikkelen kan du lese her.

Ikke nok med startsperre

Men selv om du har startsperre, så kan du ikke føle deg helt trygg. Elektroniske startsperrer gjør det riktignok nærmest umulig å starte bilen din. Men startsperren er ikke noe hinder for den som planlegger å ta med seg bilstereoen eller mobiltelefonen din. For å stanse denne typen kjeltringer er det bare en bilalarm som duger. Huskeregelen er: Startsperren stanser bilen, bilalarmen stanser tyven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide Bil har kikket nærmere på hva som finnes av bilalarmer på det norske markedet. Her kan du lese mer om hvilke krav du bør stille til en bilalarm. Vi har også sammenlignet prisene på Cobra, Defa og Enforcer bilalarmer. Denne artikkelen finner du her.