PRISTEST: Vinterdekk 2011

Priser fra 24 dekkforhandlere viser at man kan spare opptil 3.068 kroner ved å velge riktig forhandler ved kjøp av nye piggdekk eller andre vinterdekk.

PRISTEST PÅ VINTERDEKK: Prisene på vinterdekk ligger mellom 4.300 og 8.300 kroner, avhengig av dekkmodell og valg av forhandler.  Foto: Colourbox.com
PRISTEST PÅ VINTERDEKK: Prisene på vinterdekk ligger mellom 4.300 og 8.300 kroner, avhengig av dekkmodell og valg av forhandler. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSides pristest av dekk til vinterbruk viser at det kan være mye å spare på vinterdekk. Men dette kommer først og fremst an på hva slags dekk du velger til bilen din, og hvor i landet du bor.

Dessuten er det én av de store byene som jevnt over har lavere priser på vinterdekk.

Priser fra hele landet

DinSide har ringt rundt til totalt 24 dekkforhandlere i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo. Priser fra samtlige forhandlere finner du i de to tabellene lenger ned i artikkelen.

Vi har bedt om priser som tilbys kundene for fire dekk, ferdig montert på bilen og avbalansert, i dimensjonen 205/55 R16. Dekkene vi har sjekket pris på, er de som fikk best resultater i årets vinterdekktest fra NAF.

Samtlige dekkforhandlere har bekreftet at prisene de har oppgitt vil være gjeldene i tiden fremover. Opplever du å ikke få dekkene til denne prisen, er det fint om du tipser DinSide om dette.

Les også: Du kan trygt velge piggfrie dekk


Dekkmann dyrest

Blant dekkforhandlerne er det Dekkmann som i flest tilfeller har høyest pris i denne pristesten.

Det er likevel verdt å merke seg at Dekkmann har rabatt for NAF-medlemmer, som gjør prisen langt lavere for de dette gjelder.

På piggfrie Nokian Hakka R er det derimot Autovulk i Tromsø som har den høyeste prisen, mens Vianor på Leangen i Trondheim er dyrest på piggdekket Nokian Hakka 7.

I andre enden av pris-skalaen finner vi Tevo Dekk i Oslo, som er billigst på seks av de åtte dekkene vi har med i årets pristest.

Les også: Snart blir dieselbilene dyrere


3.068 kroner å spare

Den største prisdifferansen finner vi på det piggfrie dekket fra Good Year, som koster 4.330 kroner ferdig montert på Tevo Dekk i Oslo. Samme dekk kommer på 7.398 kroner hos konkurrenten Dekkmann på Sjølyst. Her er det altså snakk om en prisforskjell på hele 3.068 kroner.

Denne prisen gjelder samtlige Dekkmann-forhandlere, som opererer med felles priser over hele landet.

Tevo Dekk i Oslo har forøvrig priser på under 5.000 kroner for både piggdekket fra Bridgestone-dekket, samt på de piggfrie dekkene Nokian Hakka R og Continental VikingContinental 5.

Den minste prisdifferansen finner vi på piggdekket fra Pirelli. Her er prisforskjellen kun 554 kroner mellom Dekkmann-kjeden og Dekkpartner i Bergen, som har den laveste prisen på dette piggdekket.

Jevnt over er vinterdekk billigst å anskaffe i Oslo, der gjennomsnittsprisen er lavest i fem av åtte tilfeller.

Sharif’s avstår

Tidligere har de kommet godt ut av pristestene våre, men i år velger Sharif’s Dekksenter å ikke delta. Årsaken skal være mangel på dekk, og at de således ikke ønsker å villede kunder med priser på dekk de ikke er i stand til å levere. Dette skyldes problemer med leveranse fra grossistene, får vi vite ved oppmøte hos Sharif’s.

Vi har tatt en ringerunde til de norske leverandørene, som nesten utelukkende forteller at de kan levere. Det samme sier flere konkurrerende dekkforhandlere.

Sharif’s bruker i stor grad grossister fra andre steder i Europa, og har med andre ord ikke fått levert dekk. Problemet kan være forbigående.

Om pristesten:
DinSide har innhentet priser fra dekkforhandlere i perioden 7. - 11. oktober. Priser er oppgitt over telefon, eller blitt tilsendt på e-post.

Prisene vi har bedt om, er for fire dekk på felg, ferdig montert og avbalansert på bilen inkludert merverdiavgift.

DinSide tar forbehold om utsolgte dekk og eventuelle prisendringer, og at det kan finnes andre dekkforhandlere som tilbyr lavere priser enn de som er oppgitt i pristesten.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!