PRISTEST: Vi gir deg prisene på 24 MC-dekk

Hvis du synes bildekk er dyrt, vil du få bakoversveis den første gangen du trenger å skifte dekk på en motorsykkel. For de norske prisene på MC-dekk er stive som en Yamaha R1-ramme. Vår pristest avslører imidlertid at det er mulig å spare mange hundrelapper på å velge riktig forhandler.

PRISTEST: Vi gir deg prisene på 24 MC-dekk

Vi fant nemlig svært interessante prisforskjeller. Mens MC-Artikler i Oslo forlanger 2.365 kroner for et Dunlop D207 i dimensjonene 180/55-17, slipper du unna med 1.500 kroner for det samme dekket hos Hog Shop i Stavanger. Det betyr at du sparer hele 865 kroner.
Speed Yamaha-Center i Oslo tar 1.617 kroner for et Pirelli GTS MTR 23. Rossi Motor i Stavanger lar deg imidlertid slippe unna med 1.187 kroner. Forskjellen er på 430 kroner.

Dunlop rimeligst

Disse to eksemplene dreide seg om prisforskjeller på det samme dekket. Hvis du ikke sverger til et spesielt merke, men derimot er villig til å vurdere flere forskjellige alternativer, er det enda mer å spare. Enkelte merker er nemlig rimeligere enn andre. Vår undersøkelse viser blant annet at Dunlop tilbyr rimelige alternativer, mens Metzeler ligger høyest på prisskalaen.

Sats på touring eller sport

Vår pristest omfatter både touring-, sport- og supersport-dekk. Touring-modellene er jevnt over rimeligere enn sport-modellene, mens supersport-dekkene er dyrest. Hvis du ikke er en svært erfaren motorsyklist, kan du like gjerne glemme supersport-dekkene. Disse inneholder som regel relativt myke gummiblandinger, og slites derfor mye raskere en touring- og sportsdekkene. I tillegg må de varmkjøres før de yter maksimalt. Supersport-dekkene har vanligvis også relativt dårlige våt-egenskaper i forhold til de mindre sportslige dekkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krev gratis montering

Vi spurte også forhandlerne om prisen for montering av dekk på felg. Dyrest var Dekkmann i Tromsø, som tar 135 kroner for å legge på et dekk, men også flere andre forlanger 100 kroner eller mer. Denne prisen er det imidlertid ingen grunn til å betale. 6 av 14 forhandlere tilbyr nemlig sine dekk-kunder gratis montering og avbalansering. Dette viser at det er fullt mulig å tjene penger, til tross for at man gir sine kunder god service. Du bør derfor forlange gratis montering og avbalansering uansett hvilken forhandler du velger.

Her finner du prisene på Metzeler, Michelin og Dunlop.

Her finner du prisene på Pirelli, Bridgestone og Maxxis .

Ta også en titt på DinSide på onsdag. Da forteller vi deg hva du bør huske når du skifter MC-dekk. Artikkelen finner du her.

Relaterte artikler:

PRISTEST: Spar 2.000 kr. på dine nye sommerdekk

Slik forlenger du dekkenes levetid