PRISTEST: Kun tre selskaper tilbyr ren mopedforsikring

DinSide har gjennomført pristester av både bil-, båt-, og MC-forsikring, og har hver gang avslørt store prisforskjeller. Men da vi skulle sammenligne prisene på mopedforsikring, fikk vi oss en overraskelse.

Det viser seg nemlig at kun tre selskaper, Gjensidige, If (tidligere Storebrand) og Vår tilbyr rene mopedforsikringer. De andre selskapene er tydeligvis ikke interessert i å forsikre 16-åringer med moped. I hvert fall stiller selskapene helt urimelige krav.

For hør bare: Vesta og Dial krever at du må være såkalt totalkunde før du får forsikre mopeden din. Det betyr at du må ha bil- eller innboforsikring. Såvidt oss bekjent er det ikke lov til å kjøre bil i Norge før man er 18 år. Og vi kjenner ikke mange 16-åringer som har egen leilighet.

Akademisk utdannelse

Sparebank 1 nøyer seg ikke med totalkunde-medlemsskap, men krever i tillegg at du har lønnskonto i banken. Aktiv forsikring går enda lengre. For hos Aktiv holder det ikke med bil- eller innboforsikring -- du må i tillegg være 23 år. Dette kravet er som kjent svært vanskelig å oppfylle for en 16-åring.

Zurich Protector er ikke noe snauere enn Aktiv. Zurich krever nemlig, foruten bil- eller villaforsikring, at du har akademisk utdannelse. Et svært strengt krav med tanke på at norsk ungdom vanligvis ikke begynner på en akademisk utdannelse før fylte 19 år.

Nyttige foreldre

Men, fortvil ikke. Det finnes nemlig en god og velprøvd metode for å unngå forsikringsselskapenes usaklige krav; bruk dine foreldre. For hvis dine foreldre har totalkundemedlemsskap i et forsikringsselskap, vil de også kunne forsikre din moped i dette selskapet. Og fordi forsikringsselskapene stoler mer på voksne enn på ungdom, vil premien også bli lavere når mopedforsikringen står i dine foreldres navn.

Tre hederlige unntak

Hvis dine foreldre ikke har bil- eller innboforsikring, kan du trøste deg med at ikke alle forsikringsselskaper skyr 16-åringer. Forsikringsselskapene Gjensidige, If og Vår tilbyr nemlig selvstendige mopedforsikringer. Prisene finner du her.

Vi syntes de andre forsikringsselskapenes krav var så urimelige at vi tok oss en prat med Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet. Hva de mener om kravene kan du lese mer om her.

Relaterte artikler:

PRISTEST: Tusenvis av kroner å spare på MC-forsikring

PRISTEST: Båtforsikring - spar tusenvis av kroner

Forbered deg på dyrere bilforsikring

Stadig nye aktører tilbyr billig bilforsikring

Bilorganisasjonene: Hvem gir deg mest valuta for pengene?